Adıyaman’da çadır kenti su bastı

Adıyaman'ı etkisi altına alan sağanak yağmur sebebiyle Karapınar Mahallesi'ndeki çadır kenti su bastı. Çadır kentteki durumu kameraya alan bir depremzede, yetkililerin bölgede olmayışına tepki gösterdi.

Gündem 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en çok yıkıma uğrayan illerden biri olan Adıyaman’ı etkisi altına alan sağanak yağmur sebebiyle Karapınar Mahallesi’ndeki bir çadır kenti su bastı. Olay yerinden paylaşılan görüntülerde, depremzedelerin çadırlarına su girmemesi için kendi çabalarıyla çadırların önüne çakıl ve toprak koyduğu görüldü.

Çadır kentte kalan bir depremzede durumu, “İşte görüyorsunuz; Kızılay da yok, AFAD da. Şu an hiçbir yetkili yok. Yetkililerimiz, hepsi uykularında ve yatıyorlar sıcak yerlerinde. Her tarafımız tel örgülerle çevrili” sözleriyle anlattı.

Bölgeden aktarılan bilgilere göre çadır kentteki tuvalet ve duşların girişi su altında kalarak kullanılamaz hale geldi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgesine ilişkin yaptığı bir açıklamada, yaşanan su baskınına ilişkin gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Basına yansıyan “Kimse ilgilenmiyor” ifadelerinin doğru olmadığını belirten Oktay, “Gerekli tüm arkadaşları uyardık” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.