Başakşehir altı dakikada dört gol yedi, Avrupa’ya veda etti

Konferans Ligi'nde 1-1 biten maçın rövanşında Başakşehir kendi sahasında Gent'e 4-1 yenilerek Avrupa'ya veda etti. 6 dakikada 4 gol bulan Belçika ekibinde 31 ile 34. dakika arasında hat-trick yapan Orban tarihe geçti.

Spor 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Orban, Avrupa kupalarında en kısa sürede hat-trick yapan oyuncu oldu.

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir için Avrupa kupaları harika başladı. Başakşehir önce üç eleme geçerek Avrupa Konferans Ligi’nde gruplara kaldı. Daha sonra İtalya’nın Fiorentina takımını geride bırakarak grup birincisi oldu. Son 16’ya kalan Başakşehir, Gent deplasmanından 1-1’lik skorla döndüğünde çeyrek finale çıkması yüksek ihtimal olarak görülüyordu.

Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Fatih Terim Stadı’ndaki maçta 31 ile 37. dakikalar arası kabus gibi geçti. 31, 32, 34’te Gent’in Nijeryalı oyuncusu Gift Orban ve 37. dakikada Cuypers skoru 4-0’a getirdi.  Orban, attığı gollerle Avrupa’daki kulüp organizasyonlarında en hızlı hat-trick yapan futbolcu unvanını ele geçirdi. Başakşehir adına 88. dakikada Januzaj’ın attığı gol teselli bile olmadı.

Maçtan sonra Emre Belözoğlu, yaptığı açıklamada “Teknik adamlıkta bunları yaşamak da varmış. Galatasaray maçında da böyle olmuştu, geldiler gol yedik, geldiler gol yedik. 3 gol atan Emmanuel Gift Orban, Avrupa futbolunun çok önemli oyuncularından biri olacak. Oyuncu ve oyun kalitesi olarak bizden daha iyi bir takım vardı, bunu kabul edelim” dedi. Emre Belözoğlu’nun tüm açıklaması linkte.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.