‘Şeytan’ festivalde ortaya çıkacak!

Sinema klasiği 'Şeytan', 7 Nisan'da başlayacak 42. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde, William Friedkin'in retrospektif gösterimi kapsamında seyirciyle buluşacak

Kültür Sanat 15 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Şeytan filmi, çekilmesinin üzerinden 50 yıl geçmesine rağmen hala popüler.

Sinema tarihinin özel filmlerinden biridir ‘Şeytan’. Korku gerilim sinemasında etkisi günümüze kadar sürüyor. Bu yıl 50 yıldönümü olduğu için tekrar gündemde.

Tam da böyle bir dönemde 7 Nisan’da başlayacak 42. Uluslararası Film Festivali’nden güzel bir haber geldi. Usta yönetmen William Friedkin’in elinden çıkma ‘Şeytan’ bu yılki festivalde gösterilecek. Çünkü festivalde William Friedkin retrospektifi yapılacak.

‘Şeytan’ gibi korku gerilim klasiğiyle anılan Friedkin aslında polisiyeden, maceraya dramaya kadar farklı türlerde filmler çekmiş bir sinemacı. 70’lerde ABD’de ortaya çıkan Yeni Hollywood akımının öncülerinden kabul edilen yönetmenin ‘Kanunun Kuvveti’ ve ‘Devriye’ filmleri de kariyerinin önemli yapımları arasında. 

‘Şeytan’ ile birlikte ‘The Boys In The Band’ (1970), ‘Kanunun Kuvveti / The French Connection’ (1971), ‘Dehşetin Bedeli / Sorcerer’ (1977), ‘Devriye / Cruising (1980), ‘Yaşamak ve Ölmek / To Live And Die In L.A.’ (1985), ‘12 Kızgın Adam / 12 Angry Men’ (1997), ‘Böcek / Bug’ (2006), ‘Katil Joe / Killer Joe’ (2011) festivalde gösterilecek diğer Friedkin filmleri. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.