400 yıllık hapis cezasının 34 yılını çeken adam beraat etti

ABD’de 34 yıl önce silahlı soygundan suçlu bulunan ve 400 yıl hapis cezası verilen 57 yaşındaki Sidney Holmes’un masum olduğu ortaya çıktı.

Gündem 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sidney Holmes, haksız yere hüküm giydikten ve Florida'da 34 yıldan fazla parmaklıklar ardında geçirdikten sonra bu hafta serbest kaldı.

ABD’de silahlı bir soygunda yer aldığı iddiasıyla, 34 yıl önce 400 yıl hapis cezası alan ve cezaevine konulan 57 yaşındaki Sidney Holmes’un masum olduğu ortaya çıktı.

Holmes, savcıların kendisine suçlamaları reddetmesinin ardından bu hafta Florida’daki bir hapishaneden serbest bırakıldı.

Davası üzerinde çalışan Florida’daki Masumiyet Projesi’nden yapılan açıklamaya göre, artık 57 yaşında olan Sidney Holmes, “Umudumu asla kaybetmedim ve her zaman bu günün geleceğini biliyordum,” dedi.

Florida Eyalet Savcılığı’na göre Holmes, Haziran 1988’de bir marketin önünde iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı soygunla bağlantılı olarak tutuklanmıştı.

Eyalet savcılığına göre, soygunu gerçekleştiren kimliği belirsiz iki kişinin şoförü olmakla suçlandı ve Nisan 1989’da jüri tarafından mahkum edildi ve sonraki ay hapis cezasına çarptırıldı.

İnceleme birimi ve Florida Masumiyet Projesi, Holmes’un davasıyla ilgili yeniden soruşturma başlattı.

Masumiyet Projesi’ne göre “Bay Holmes’u suçla ilişkilendiren hiçbir fiziksel veya bilimsel kanıt veya doğrulayıcı tanık yoktu”. Avukatların ifadesine göre Holmes, kurbanlardan biri tarafından ilk gösterim sırasında kimliği tespit edilmemesine rağmen ikinci bir fotoğraf gösteriminde teşhis edildi

Mahkumiyet inceleme birimi davayla ilgili son notunda, “Dava bugün sunulmuş olsaydı, eyalet savcılığı Holmes’u suçlamazdı” diye yazdı.

Pazartesi günü bir yargıç, eyalet savcılığının ve Masumiyet Projesi’nin Holmes’un cezasını ve mahkumiyetini kaldırma talebini onayladı.

O öğleden sonra Holmes, Broward County gözaltı merkezinden duygusal bir kucaklamayla annesi ve ailesinin kollarına çıktı.

Sidney Holmes, hapishaneden çıkarken annesi ve teyzesine sarılıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.