Depremzede aile kayıp bebeklerini buldu

Deprem'in hemen ardından kayıp olarak aranmaya başlanan Masal bebek, DNA testinin uyumlu çıkmasının ardından anne ve babasına kavuştu.

Gündem 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Masal bebek ailesine kavuştu.

Hatay’da yaşayan Nergis ve Cumali Bakkaylı çiftinin 7 ay önce 6,5 aylık doğan bebekleri Masal, hastanede tedavi gördüğü sırada deprem oldu. Masal bebek, hasar gören hastaneden önce Mersin Şehir Hastanesi’ne, buradan da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Depremzede Bakkaylı çifti de Masal’ı kayıp olarak aramaya başladı. Erken doğum nedeniyle beyninde kanama bulunan Masal bebek, beyin cerrahisi ve yeni doğum servisinde tedavisiyle 4 kiloya ulaşıp, sağlığına kavuştu. Hastane personeli, kendi imkanlarıyla Masal’ın depremden sonra Mersin’e giden ailesine ulaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Masal bebeğin Bakkaylı çiftinin çocukları olup, olmadığının belirlenmesi için DNA testi istedi. Çiftten alınan kan örneklerinin uyuşmasıyla Nergis ve Cumali Bakkaylı, bebeklerine kavuştu.

Kızını uzun zamandır görmediğini belirten Cumali Bakkaylı, “Duygularımı nasıl anlatayım hiç bilmiyorum, çok heyecanlıyım. Allah kimseyi evladından ayırmasın. Çocuğumu bulmamda bana yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.