Filede gurur gecesi! Halkbank yarı finalde, Vakıfbank kapıyı araladı

Vakıfbank, CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında İtalya temsilcisi Vero Volley Milano’yu 3-0 yenerek son dört için avantaj sağladı. Erkeklerde Halkbank da altın sette İtalya’nın Cucine Lube takımını eleyerek son dörde kalmayı başardı.

Spor 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Halkbank oyuncuları, altın seti kazanıp 9 yıl sonra son dörde kalınca büyük sevinç yaşadı.

Geçen yıl kadınlarda CEV Şampiyonlar Ligi kupasını kaldıran Vakıfbank, İstanbul’da karşılaştığı Vero Volley Milano’yu 25-18, 25-19 ve 25-17’lik setlerle 3-0 yendi ve son dörde kalmak için büyük avantaj yakaladı. Vakıfbank’ın İtalyan oyuncusu Paola Egonu aldığı 21 sayıyla maçın en değerli oyuncusu seçildi. Karşılaşmanın rövanşı 21 Mart’ta Milano’da yapılacak. Vakıfbank 2 set alması durumunda turu geçecek. İtalya ekibinin karşılaşmayı 3-0 ya da 3-1 kazanması durumunda altın set oynanacak.

Halkbank altın setle yarı finalde

Halkbank erkek voleybol takımı da CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında İtalya’nın Cucine Lube takımına konuk oldu. İlk maçı 3-1 kazanan Halkbank, İtalya’da sahadan 3-1 yenik ayrıldı. Maçta setler 31-29, 25-20, 23-25, 25-20 bitti. Böylece karşılaşma altın sete gitti. Büyük çekişme içinde geçen altın seti 15-12 kazanan Halkbank 9 yıl sonra yarı finale yükselmeyi başardı. Başkent ekibinin yarı finaldeki rakibi Polonya’nın Jastrzebzki Wegiel takımı oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.