Galatasaray emlak geliştirme şirketi gibi

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Adası, Mecidiyeköy, Riva, Florya, Kemerburgaz, Büyükçekmece projelerinde son durumu açıkladı. Nef Stadı’nın yanındaki 62 dönümlük araziyi kiraladıklarını belirten Özbek, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkacakl

Spor 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Dursun Özbek'in verdiği bilgiye göre Galatasaray tesisleri ağustos ya da eylülde Florya'dan Kemerburgaz'a taşınacak.

Galatasaray Kulübü’nün dünkü divan toplantısında açıklamalar yapan kulüp başkanı Dursun Özbek ardı ardına 6 ayrı emlak projesinden söz etti. Dursun Özbek’in bilgisini verdiği emlak projeleri şöyle:

* Galatasaray Adası: İmar çalışmaları başladı. Bir hafta sonra askıdan inecek ve ruhsatlı olarak Galatasaray’a hizmet etmeye başlayacak.

* Mediciyeköy projesi: Proje 180 tane rezidanstan oluşuyor. Yaklaşık 3-4 ticari alan da var. Projenin yaklaşık yüzde 70’lik kısmı lansmanda satıldı. 1,5 Milyar TL getirisi olabilecek bir proje.

* Florya projesi: Ortaya çıkacak fon, Bankalar Birliği borcunu ödedikten sonra Galatasaray’ın 25-30 senesini dizayn edecek.

* Kemerburgaz projesi: Çalışmalar başladı. Ağustos-Eylül gibi Florya’daki yerleşke buraya taşınacak.

* Riva projesi: Riva’da 135-140 tane Galatasaray’a ait villa var. Biz hasılatı paylaşacağız. Maliyet artışı Galatasaray’I etkilemiyor. 2 Milyar TL üzerinde bir geli r bekleniyor. Malzeme fiyatı artışı olması halinde, bu rakam giderek yukarıya çıkacak.

Büyükçekmece projesi: Belediye Başkanı Hasan Akgün’le görüşüldü. İlerleyen dönemde bilgi verilecek.

Stadın yanında modern tesis: Nef Stadı’nın yanında Vadi İstanbul’a yakın 62 dönümlük arazi 49 yıllığına kiralandı. Amatörler, salon sporları ve yüzme için modern tesis yapılacak.

2022’de 311 milyon TL zarar, toplam borç 5 milyar 818 milyon 247 bin TL 

Yönetim kurulu adına açıklama yapan muhasip üye Levent Yaz’ın verdiği bilgiye göre Galatasaray 2022 yılında 1 milyar 14 milyon TL zarar etti. Ancak Mecidiyeköy projesinden gelen gelirle zarar 311 milyon TL’ye düştü. Galatasaray’ın toplam borcuysa 5 milyar 818 milyon 247 bin TL olarak açıklandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.