Hatay valisini deprem yıkmadı: Milletvekilliği için istifa etti

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en fazla hasarı alan Hatay’ın valisi Rahmi Doğan, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.

Siyaset 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki depremin yarattığı yıkım ve mağduriyetin gölgesinde seçime giderken kamu görevlileri milletvekili adayı olmak için görevlerinden istifa etmeye başladı. İstifa edenlerden biri de en az 22 bin kişinin hayatını kaybettiği Hatay Valisi Rahmi Doğan oldu.

Doğan, yaptığı açıklamada “Hatay’da görev yaptığım süre içerisinde Hatay’a ve Hataylılara hizmet etmek için canla başla çalıştım. Elimden geldiği, gücümün yettiği kadarı ile memleketimiz için güzel işler yapmaya gayret ettim. Hataylı hemşehrilerim bu sürecin en büyük şahididir” derken Hatay’a hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Halk TV’den İsmail Saymaz, Rahmi Doğan’ın Sivas’tan aday adayı olacağını öne sürdü.

Vali Doğan’ın yaşanan büyük afetin etkileri halihazırda sürerken istifa etmesine yüzlerce vatandaş sosyal medyadan tepki gösterdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 11 Mart’ta yaptığı açıklamada 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle 47 bin 975 kişinin hayatını kaybettiği duyurmuştu.

Rahmi Doğan kimdir?

1969 yılında Sivas’ta doğdu. İlkokulu Danişment İlkokulunda, orta ve lise tahsilini Sivas İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi. Buradan 1991 yılında mezun oldu. 1992 yılında Sivas Belediyesi Araştırma Planlama Koordinasyon Müdürlüğünde memur olarak çalışmaya başladı.1994 yılında Sivas Valiliğinde Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. İçişleri Bakanlığı’nda çeşitli birimlerde Şube Müdürü ve Daire Başkanı olarak çalışan Doğan, 2018 yılında Hatay Valisi olarak atandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.