İddia: Türkiye, Finlandiya’nın NATO üyeliğini Nisan’da onaylayacak

Dünya 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliklerinde düğümün yarısı çözülüyor olabilir. Dün Reuters haber ajansının geçtiği bir kulis haberine göre Türkiye, tek başına Finlandiya’nın NATO üyeliğini onaylaman kararı aldı ve bu onay Nisan ayında, seçimden önce gelebilir.

Bu kulis bilgisinin ortaya çıkmasının sebebi ise Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edilmesi.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Cuma günkü Türkiye ziyaretinde ülkesinin NATO üyeliğinin onaylanmasını beklediğini söyledi. Reuters ajansına bir e-posta gönderen Niinistö “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Finlandiya’nın NATO üyeliğini onaylamaya karar verdiğini biliyoruz. Sözünü tutmak için iki cumhurbaşkanı olarak bir araya gelmemizi istiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün AKP Meclis Grup Toplantısı’nın ardından Finlandiya’nın NATO üyeliğine ilişkin bir soruya, “Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Üstümüze düşen görevi yapacağız. Verdiğimiz sözü tutacağız. Cuma günü gelsin, Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşüp verdiğimiz sözün gereğini yerine getireceğiz” yanıtını verdi.

İsveç’in onayı ise anlaşılan seçim sonrasına kalmış durumda.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.