Dünyada klasik müzik için dev bir rekabet var

Müzik endüstrisi hareketli günler yaşıyor. Apple’ın yeni klasik müzik platformu Apple Music Classical’ı duyurmasının ardından geçtiğimiz günlerde BBC’nin BBC Singers’ı kapatıp yeni bir yapılanmaya gideceği açıklanmıştı. Bu iki gelişme sıcaklığını korurken

Kültür Sanat 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bünyesinde Deutsche Grammaphon ve Decca gibi hem klasik hem çağdaş müziğin önemli prodüksiyon şirketlerini barındıran Universal Music Group, bu alanda önemli bir satın almaya imza attı.

Kurulduğu 1980 yılından bu yana klasik müzik alanında önemli albümler yayınlayan Hyperion’u bünyesine kattığını açıklayan Universal Music Group, ödediği rakam konusunda ise herhangi bir açıklama yapmadı.

12. Yüzyıl’dan günümüze kadar uzanan bir besteci yelpazesindeki kayıtlar yayınlayan Hyperion Records’un portföyü bu satın almayla birlikte Universal Music Group bünyesine dahil oldu.

Stage+ ile rekabet kızışacak

Apple’ın Apple Music Classical ismini taşıyan yeni müzik dinleme platformuna Universal Music Group güçlü bir rakiple karşılık vermişti. Stage+ adını taşıyan müzik dinleme platformunu geçtiğimiz Kasım ayında duyuran Universal Music Group, Hyperion Records’u bünyesine katarak Apple ile giriştiği rekabette stratejik bir adım atmış oldu. Stage+ klasik müzik konserlerini izleme imkânı sunması rekabeti ayrı bir boyuta taşımakta.

Türkiye henüz listede yok

Hem Apple hem de Universal Music Group’un müzik dinleme platformlarında attığı bu adımlar dünya çapında ses getirmişken Türkiye’deki dinleyicilerin de bu iki platforma erişim sağlayıp sağlayamayacağı da merak konusu. Şimdilik her iki cepheden bu yönde bir açıklama yapılmadı.

Apple Music Classical  28 Mart itibarıyla ABD’de ve Avrupa’da Apple Store’da yerine alacak. Ancak Stage+ için bu konudaki bilinmezlik devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.