Silahlı NBA yıldızı Ja Morant’a 8 maç ceza

NBA takımlarından Memphis Grizzlies guardı Ja Morant, bir canlı yayında elinde silahla görüntülenmesinin ardından 8 maç ceza aldı. Bu ceza yıldız oyuncuya 669 bin dolara mal oldu.

Spor 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sosyal medyada açtığı canlı yayında elinde silahla görüntülenen Ja Morant, 8 maç ceza aldı. Fotoğraf: Ja Morant / Instagram

NBA’de Memphis Grizzlies forması giyen yıldız oyuncu Ja Morant, 4 Mart’ta Denver’deki bir gece kulübündeyken Instagram canlı yayınında elinde silahla görüntülenmesinin ardından NBA yönetiminin de yaptırımına uğradı.

NBA, Morant’a ‘lige zarar verici davranışlarda bulunduğu’ gerekçesiyle 8 maç ceza verdi. Olayın meydana gelmesinden beri Grizzlies forması giymeyen oyuncu pazartesi günü Dallas ile oynanacak maçla parkelere dönecek. Morant, sahaya çıkmadığı 8 maçtan dolayı maaşını alamayacağı için yaklaşık 669 bin dolardan olacak.

4 Mart gecesi herkesin tanık olduğu olay sonrasında açılan soruşturmada, silahın Morant’a ait olup olmadığı ya da NBA oyuncusunun spor tesislerine yanında silah getirip getirmediğine dair bir kanıt bulunamamıştı. Polis yetkilileri de videoyu incelediklerini ancak Morant’ı bir suçla itham etmek için geçerli nedenleri olmadığı sonucuna vardıklarını açıklamıştı.

Ancak yıldız oyuncu buna rağmen cezadan kurtulamadı. Grizzlies, Morant’ın önce en az iki maçta forma giyemeyeceğini duyurmuştu. İki maçlık cezanın ardından takım geçen hafta bir açıklama daha yaparak Morant’ın dört maçta daha yer alamayacağını açıklamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.