Antakya Medeniyetler Korosu İstanbul’a geliyor

İBB Kültür Dairesi Başkanlığı, deprem bölgesindeki tiyatro topluluklarına sahnelerini açıyor. Depremzede tiyatro toplulukları dayanışma turnesi için İstanbul’da bir araya gelecek. Proje kapsamında Antakya Medeniyetler Korosu da çalışmalarına istabul’da de

Kültür Sanat 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı’na başlattığı dayanışma projesiyle depremden etkilenen illerdeki tiyatro ekiplerine İstanbul’daki sahneler 26 – 30 Mart tarihleri arasında ücretsiz tahsis edilecek.

2023 boyunca süreceği açıklanan proje kapsamındaki gösterimlere dair program bilgisine İBB’nin kültür sanat sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

Dayanışma projesi kapsamında dünya çapında ses getiren Antakya Medeniyetler Korosu ile kentin ilk ve tek senfoni orkestrası olan Hatay Akademi Orkestrası da İstanbul’da sahne alacak. “Dayanışmanın Müziği” projesinin ilk konseri İBB Orkestraları Antakya Medeniyetler Korosu ile 31 Mart Cuma akşamı saat 21.00’de, ikinci konseri İBB Orkestraları; Hatay Akademi Orkestrası ile 1 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.00’de Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu’nda gerçekleşecek. Konserlerin ücretsiz izlenebileceğini de hatırlatalım.

Dayanışmanın Müziği projesiyle, yaşanan felaketin ardından depremde hayatını kaybeden Hatay Akademi Orkestrası müzisyenleri Büşra Kırkıcı Zateri, Cansu Çilingir, Abdurrahman Düzgün ve Ali Yılmaz ile Antakya Medeniyetler Korosu üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz anılacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.