‘Şeref’le başladı, ‘Fetullahın çocuğu’yla sürdü, dava ile bitti

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun eşi ve annesine hakaret edilen Beşiktaş maçından sonra yaptığı 'şeref' açıklamasına gazeteci Fatih Altaylı 'Fetullahın çocuğu' diyerek tepki gösterdi. Belözoğlu, Altaylı'yı dava etti.

Spor 16 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Emre Belöçoğlu ile Fatih Altaylı mahkemelik oldu.

Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, 2-0 kaybedilen Beşiktaş maçında siyah beyazlı tribünlerde söylenen annesi ve eşini hedef alan tezahürata çok sinirlendi. Basın toplantısında “Babamdan önce başkasının elini tutmamış bir annem ve benden önce kimsenin elini tutmamış bir eşim var. Şeref istiyorlarsa bizde fazlasıyla var. Bunu çok dile getiriyorlar. Önce bir dönsünler de kendilerine baksınlar” dedi.

Bu sözler yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Gazeteci Fatih Altaylı, çıktığı televizyon programında Belözoğlu’nun sözlerini kadına hakaret olarak niteledi. Altaylı, “Benim anamın eline el değmemiştir, karımın eline el değmemiştir. Bu mudur şeref? Haysiyet bu mudur? Ne alakası var? Hırsızsındır, alçaksındır, haysiyetsiz işler yaparsın, kaçakçısındır, yetim hakkı yiyorsundur… Oralarda ararsın şerefi. Birinin elini tutup tutmamasında değil” dedi. Altaylı, Emre Belözoğlu’nun sözlerini bir dönem yakın ilişki içinde olduğu Fetulahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) dayandırdı. Altaylı konuşmasına şöyle devam etti: “Hepimizin çoluğu çocuğu var. Benim kızım veya senin kızın bir çocukla el ele gezse mutlu olursun. Şerefini haysiyetini mi kaybeder ey Emre, ey Fethullah’ın çocuğu! Ayıp! Ama boşuna Fethullah Terör Örgütü demiyorlar ki. Boşuna bunlar onun eteğinin altından çıkmıyor ki!”

Bu sözlerin ardından Emre Belözoğlu’ndan karşı bir hamle geldi. Başakşehir Teknik Direktörü, hakkında FETÖ ile ilgili açılmış hiçbir soruşturma olmadığını belirterek Fatih Altaylı’ya tazminat davası açacağını duyurdu.

FETÖ’ye bir dönem destek verdiğini kabul etti

Galatasaray altyapısında yetişen ancak Fenerbahçe ile özdeşleşen Emre Belözoğlu, birçok kişi tarafından FETÖ üyesi olmakla suçlandı. Belözoğlu, hakkında FETÖ üyesi olmakla açılan soruşturmalarsa davaya dönüşmedi. Emre Belözoğlu, geçmişte yaptığı açıklamada Fetulahçılara kurban bağışı ve öğrenci bursu verdiğini kabul etti. Ancak dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan 17-25 Aralık soruşturmasından sonra örgütün gerçek yüzünü gördüğünü ve tüm ilişkisini kestiğini söyledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.