Banksy yeniden ortaya çıktı… ama mal sahibi yıkacak

Banksy yeniden gündemde. Son olarak 14 Şubat Sevgililer Günü için yaptığı duvar resmiyle gündem olan Banksy, İngiltere’nin güneydoğusundaki Herne Bay kasabasındaki işiyle yeniden ortaya çıktı.

Kültür Sanat 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Banksy yeni çalışmasıyla ortaya çıktı. ‘Morning Break’ isimli duvar resmi, bir kedinin yanında oluklu demirden yapılmış perdeleri açan genç bir çocuk resmediliyor. Kimliği bir sır olmayı sürdüren Banksy, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda eserin kendisine ait olduğunu doğruladı.

Blacksole Çiftliği’nin terk edilmiş bir binasındaki duvara çizilen resmin akıbeti ise tehlikede. Zira çiftliğin sahibi aile, bölgeyi bir şantiyeye çevirmiş durumda. Resmin bulunduğu yapı dahil çiftlikteki tüm yapılar yakın bir zamanda yıkılacak.

Sevgililer Günü için yaptığı çalışma da yıkılmıştı

Banksy’nin son olarak 14 Şubat’ta yine İngiltere’de bir duvara resmettiği ‘Margate’ isimli çalışması kısa süre sonra yıkılmıştı. Yıkılan yapının resimli duvarı Dreamland adlı eğlence parkında sergilenmek üzere koruma altına alınmıştı.

Sansasyonel işlerin ismi Banksy

Gerçek ismi ve kimliği bilinmeyen Banksy, başta İngiltere olmak üzere farklı coğrafyalarda politik aktivist yönüyle ön plana çıkan bir sokak sanatçısı. 1990’lı yıllardan bu yana çalışmaları çeşitli duvarlarda yer alan Banksy, kara mizah içeren eserleriyle de gündemde. İlhamını Massive Attack grubundan aldığını ifade eden Banksy’nin aslında grubun üyesi Robert del Naja olduğu iddiaları dünya basınında günlerce konuşulmuştu.

Parçalanan eseri 16 milyon dolara satılmıştı

Sokak sanatçısı Banksy’nin ‘Kırmızı Balonlu Kız’ adını taşıyan ve satıldıktan sonra kısmen parçalanan eseri, yakın zamanda Sotheby’s müzayede evinde açık artırmaya çıkmıştı. Eser, rekor bir fiyatla 16 milyon sterline alıcı buldu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.