Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afetlerde işbirliğini artırmalıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısında “afetler iş birliği” çağrısı yaptı.

Siyaset 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, ‘Afet-Acil Durum Yönetimi ve İnsani Yardım’ teması ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi. Azerbaycan’ın teklifi üzerine yapılan zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Dönem Başkanı Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile gözlemci ülkeleri temsilen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Türkmenistan Milli Konseyi Halk Maslahatı Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov katıldı. Geçen yıl icra edilen Semerkant Zirvesi’nde gözlemci statüsü elde eden KKTC, ilk defa bir TDT Zirvesi’nde yer aldı.

Zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’de 6 Şubat‘ta yaşanan deprem felaketinin ardından bugün ‘afet acil durum yönetimi ve insani yardım temalı’ olağanüstü zirvemiz vesilesiyle bir araya geldik” dedi.

Erdoğan, özetle şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler’in 16 Şubat’ta Türkiye için acil yardım çağrısı yayımladığını belirterek, “Avrupa Birliği Komisyonu ve dönem başkanı İsveç tarafından 20 Mart’ta uluslararası bağışçılar konferansı düzenlenecek. Bu uluslararası yardım faaliyetlerine de destek vereceğinizden şüphe duymuyorum. Afetler ve etkileri ile mücadelede çok taraflı iş birliğimizi artırmamız gerektiği aşikardır.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.