Deprem bölgesine farklı asgari ücret geliyor: 10 bin 57 TL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesinde ödenen asgari ücretin üzerine işveren payını eklemeyi içeren bir çalışma üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu gerçekleşirse asgari ücret 10 bin 57 liraya yükselecek.

Ekonomi 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesinde asgari ücrete destek vermek için çalışma yaptıklarını duyurdu ve bazı ayrıntılar verdi. Bölgedeki işgücünün başka kentlere gitmemesinin önüne geçmek istediklerini belirten Bakan Bilgin, “Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek bu. İşveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Bakan Bilgin’in söylediği çalışma gerçekleşirse net 8506 TL olan asgari ücrete 1551.24 TL SGK işveren payı eklenecek. Bu durumda  çalışanın alacağı asgari ücret  10 bin 57 TL’ye yükselecek. Bu rakama 200.16 TL işsizlik primi işveren katkısının eklenme ihtimali gündemde ama belirsiz. Bu da gerçekleşirse deprem bölgesinde asgari ücret 10.057 TL’ye yükselecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.