Esad’dan Erdoğan’la görüşme şartları

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, 2011'de başlayan iç savaşla beraber bozulan Türkiye-Suriye ilişkilerinin geleceğine dair konuştu. Esad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme şartını, savaşı bitirecek olup olmamasına bağladı.

Dünya 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, 2011’de başlayan iç savaşla beraber bozulan Türkiye-Suriye ilişkilerinin geleceğine dair soruları yanıtladı. Bir dönem birbirlerinin dostu olarak kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad birbirlerine mesajları dolaylı olarak iletmeyi sürdürüyor.

Son olarak Beşşar Esad, Rus resmi haber ajansı RIA’ya yaptığı açıklamada, Erdoğan’la yeniden görüşme şartını açıkladı. Buna göre, Suriye’deki iç savaşı bitirmeye yaramayacak herhangi bir adım atmayacağını belirten Esad, yapılacak herhangi bir görüşme için “Türkiye’nin Suriye topraklarından tamamen ve herhangi bir belirsizlik olmadan çekilmeye hazır olduğu noktaya ulaşmamızla bağlantılıdır” dedi. Türkiye’nin Şam yönetimine muhalif olan isyancı gruplara verdiği desteğe değinen Esad, bir şart olarak da Ankara’nın terörizme verdiği desteği kesmesini sundu. Suriye Lideri, “Erdoğan’la görüşmem ancak bu şekilde gerçekleşebilir” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.