Fenerbahçe’den Avrupa’ya veda! Jesus: Taraftar ritmimizi bozdu

Fenerbahçe, Sevilla'yı 1-0 yenmesine Avrupa Ligi'nden elendi. Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Jorge Jesus, sahaya yabancı madde atılmasına sitem etti, Süper Lig için "Sahada kazanılmıyor" dedi.

Spor 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Fenerbahçe, Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla’ya 2-0 kaybettiği ilk maçın rövanşına iddialı çıktı. Maç öncesi Kahramanmaraş depremlerinde Adıyaman’da enkaz altında kalan Elif isimli bir çocuğu kurtaran Trabzon kurtarma ekiplerini stadyumda ağırlandı. Trabzonspor kulübü de tribünde yer alan taraftarlarının fotoğrafını sosyal medyada paylaştı. Trabzonspor’un “Biz beraberiz” yazısıyla paylaştığı mesaja Fenerbahçe sosyal medyası “Her zaman” yanıtını verdi.

Batshuayi, maçın ilk yarısında sakatlarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Sevilla maç boyu Fenerbahçe’nin temposunu yavaşlatmaya çalıştı. İlk yarıda iki takımda pozisyona girmekte güçlük çekti. Mücadeleye 11’de başlan Michy Batshuayi, 16. dakikada hızlı gelişen atakta Fenerbahçe’nin Belçikalı forveti Mitchy Batshuayi, bacağını tutarak bir anda kendini yere bıraktı. Joshua King, oyuna girerken Mitchy Batshuayi ağlayarak sedyeyle sahayı terk etti.

Enner Valencia gol sevincini arkadaşlarıyla paylaştı.

Oyun dengede sürerken 40. dakikada Ferdi Kadıoğlu’nun ortaladığı topu Alex Telles elle kesti. VAR’ın devreye girmesinden sonra hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi. Fenerbahçe, Enner Valencia’nın golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Fenerbahçeli taraftarlardan bazıları sahaya attığı yabancı maddelerle oyunun soğumasına neden oldu.

Sahaya yabancı madde atıldı, Sevilla oyunu soğuttu

İkinci yarıya sarı lacivertliler hızlı başladı. Arda Güler, Enner Valencia’nın şutlarıyla gole yaklaşan Fenerbahçe’de kale arkasında bulunan bazı kişilerin sahaya saat dahil yabancı madde atması Sevilla’nın işine geldi. Fenerbahçe ikinci yarıda baskısını arttırsa da bir türlü maçı uzatacak golü bulamadı. Karşılaşma 1-0 biterken Avrupa Ligi’nde son 8’e kalan takım İspanyol temsilcisi Sevilla oldu.

Fenerbahçe Teknik direktörü Jorge Jesus, taraftara sitem etti.

Jesus: Turu Sevilla’da kaybettik

Maçtan sonra açıklama yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus da sahaya atılan yabancı maddelerden dolayı oyunun durmasında şikâyetçiydi. Takımının gösterdiği performansı üst düzey bulan Jesus, “Turu burada değil Sevilla’da kaybettik. Taraftarların sahaya atmış olduğu maddelerden sonra ritmimiz bozuldu. Sevilla da bunu istiyordu. Taraftar gerildi ama yapmış oldukları şey onlara yaradı” dedi. Maçın sonunda bazı taraftarların Ali Koç için ‘İstifa’ diye bağırmasını da değerlendiren Jesus şunları söyledi: “Fenerbahçe’nin Ali Koç gibi bir başkana sahip olduğu için Tanrı’ya şükretmesi lazım. Bugüne kadar çalıştığım en iyi başkan.”

Olay sözler: Süper Lig’de maçlar sahada kazanılmıyor

Jesus, kendisine sorulan Süper Lig sorusuna olay bir yanıt verdi. Portekizli teknik direktör, “Bu ligin sportif gerçekliği yok. Maçların sahada kazanılması gerektiğini düşünüyorum. İlk 4 takımın play-off oynaması gerekiyordu bana göre. Tabi bu benim fikrim. Maçların sahada kazanılması gerekiyor, masada değil. Bu ligde maçlar sahada kazanılmıyor. Kim kazanırsa kazansın bunu söylüyorum” diye konuştu.

Sampioli: İlk yarıları Fenerbahçe ikinci yarıları biz kazandık

Sevilla Teknik direktörü Jorge Sampaoli, ise turu geçmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek “İki maçta da ilk yarıları Fenerbahçe, ikinci yarıları biz kazandık. 2-2 diyebiliriz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.