FIFA’da taşlar yerinde kaldı! Infantino yine başkan

Gianni Infantino, tek aday olarak girdiği FIFA Başkanlığı seçimini bazı Avrupa ülkelerinin muhalefetine rağmen üçüncü kez kazandı. TFF, 2027 yılına kadar görev yapacak Infantino'yu tebrik etti.

Spor 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Tekrar FIFA Başkanı seçilen Infantino kürsüye alkışlarla çıktı.

ABD’nin dönemin FIFA Başkanı Sepp Blater ve UEFA Başkanı Michel Platini’ye açtığı yolsuzluk davasından sonra FIFA Başkanlığı’na adaylığını koyan İtalyan asıllı İsviçreli Giovanni Vincenzo Infantino 2016’da futbolun en düzey organizasyonunun patronu oldu. O dönemden beri bu görevi yürütüyor.

Infantino, Ruanda’nın başkenti Kigali’de yapılan 73. FIFA Kongresi’nde başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Infantino, 2018-22 döneminde 7.5 milyor dolar olan FIFA’nın gelirini 2026’ya kadar 11 milyar dolara çıkaracağını söyledi.

Almanya, Norveç, İsveç’ten destek yok

Tek adaylı seçim her ne kadar formalite olarak görülse bile özellikle bazı Avrupa ülkelerinden Infantino’ya tepkiler artıyor. FIFA’nın gelirlerini arttırmak için Dünya Kupası’nı 48 takımlı yapan, büyük bir Dünya Kulüpler Kupası düzenleyeceğini açıklayan Infantino’ya Almanya, Norveç ve İsveç dahil olmak üzere birçok Avrupa ülkesi destek vermediğini açıkladı.

Infantino konuşmasında Almanya’ya gönderme yaptı

73. FIFA Kongresi’nde başkanlığa seçildikten sonra bir konuşma yapan Infantino, Almanya’ya gönderme yaparak “FIFA başkanı olmak büyük bir onur ve ayrıcalık ama aynı zamanda büyük bir sorumluluk. Beni sevenlerin nefret edenlerden çok olduğunu biliyorum” dedi. Infantino 2027 yılına kadar FIFA Başkanı olarak görev yapacak.

TFF’den tebrik mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Infantino’yu tebrik etti ve “Yeni görev döneminde başarılar dileriz” dedi.

Bir kez daha aday olabilir

Görevden el çektirilen Blatter’in kalan süresini 2016’da devraldığından dolayı Infantino’nun FIFA tüzüğüne göre 2027’de de başkanlığa aday olma şansı bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.