Şeytani plan: Kalfalar eczacıya şizofreni ilacı vermiş

Eczacı Büşra Akdoğan öyle bir kötülüğe maruz kaldı ki bu yüzden çocuğunu kaybetti. Hikaye kan dondurucu

Gündem 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Eczacı Büşra Akdoğan aylarca şizofreni ilaçlarına maruz kaldı.

Ankara’da eczacı Büşra Akdoğan, bir süredir dikkat dağınıklığı ve titreme gibi sebebi belirsiz sağlık sorunlarıyla karşı karşıyaydı. Hastanede bile yatmış ama bir türlü şifa bulmamıştı. Sonrasında kötüye giden iş performansına rağmen yanında çalışan kalfaların kendisini dolandırdığını farketti ve savcılığa başvurdu. Ortaya çıkan gerçek ise Büşra hanıma “Keşke sadece dolandırılmış olsaydım” dedirtecek cinstendi. Çünkü 4 yaşındaki oğlunun bile maruz kaldığı kötülük yüzünden kaybettiğini anladı.

Akdoğan, ilacın etkisiyle geçirdiği kazada 4 yaşındaki oğlunu kaybetti.Savcılık Büşra Akdoğan’ın şikayetin ardından yaptığı araştırma sonucunda kalfa Süleyman Ö. ve yardımcısı Muaz İslam B.’yi tutukladı. İddianamede yer alan bilgilere göre; Süleyman Ö., 2019 yılında kalfa olarak işe başladı. Süleyman Ö.’nün işe başlamasından 6 ay sonra eczacı Büşra Akdoğan; algıda bozukluk, tikler, titreme, kasılma, sersemlik ve uyku hali gibi sorunlar yaşamaya başladı.

İşi geçici süreliğine kardeşine devretti. Kardeşi de kısa bir süre sonra aynı şikayetleri yaşadı.

Zarar etmeye başlayan eczanede bazı ilaçların usulsüz alınıp satıldığından şüphelenildi. Eczacı çalışırken bir yandan dikkat dağınıklığı ve algı bozukluğu şikayetleri devam ediyordu. Hayatını değiştiren olay ise 2020 yılında yaşandı. Direksiyon başında uyuya kaldı, duvara çarpıp takla attı. Kazada 4 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.

Olaydan 7 ay sonra eczacı, eczanede başına gelenlerin sebebi olan ilaç şişesini buldu, etiketi sökülmüş, saklanmıştı. Şizofreni tedavisinde kullanılan bir ilaç olduğunu ve düzenli olarak yemeğine katıldığını fark etti.

Eczacı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eczanede çalışanlardan saç ve kıl örneği alındı. Hepsinde de o şizofreni ilacı tespit edildi. İddianamede kalfa ve yardımcısı olası kastla öldürmeyle suçlanıyor. Usulsüz ilaç alım satımıyla SGK’yı 1 milyon 700 bin TL zarara uğratmaktan da tutuklandılar.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.