Milyar dolarlık George Lucas Müzesi’nde sona doğru

Star Wars’ın yaratıcısı George Lucas’ın yapımı yılan hikâyesine dönen milyar dolarlık müzesi nihayet açılıyor. 2025’te açılacağı açıklanan Lucas Museum’ın, Los Angeles’a önemli bir turizm geliri kazandırması bekleniyor.

Kültür Sanat 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

George Lucas’ın merakla beklenen müzesi kapılarını 2025’te açmaya hazırlanıyor. 1 Milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen projenin açılış tarihi öngörülen süreden epey gecikmiş durumda. Tam adıyla George Lucas Anlatı Müzesi, (Lucas Museum of Narrative Art) resim, heykel, fotoğraf, illüstrasyon ve çizgi roman sanatına dair çok sayıda eser ve video sergilenecek. Müzenin inşa edildiği alanın toplam büyüklüğü 11 dönümlük bir alanı kaplıyor.

2017 yılında Los Angeles’ta inşa edileceği George Lucas tarafından açıklanan müzenin yapımına 2018’in Ocak ayında başlanmıştı. İnşa süreci pandemi nedeniyle sekteye uğrayan Lucas Museum, Star Wars’ın yapımcısı George Lucas ve eşi Mellody Hobson’ın ortak girişimi olma özelliği taşıyor. İnşaatın başladığı dönemde, müzenin kapılarını 2021’de ziyarete açması öngörülüyordu.

“Korkunç bir fikir”

Judith F. Baca, N.C. Wyeth, Carrie Mae Weems, Diego Rivera, Norman Rockwell, Frank Frazetta, Ralph McQuarrie, Jacob Lawrence, Kadir Nelson, Paul Cadmus, Yinka Shonibare ve Jack Kirby gibi isimlerin çalışmalarının yer alacağı müze, mimari açıdan eleştirileri maruz kalmıştı. Los Angeles Times yazarı Christopher Knight, müze binasını “korkunç bir fikir” olarak nitelendirdi

İlhamı Star Wars’tan

Kıvrımlı gri metalden oluşan devasa genişliği, alçaktan uçan bir uzay gemisi izlenimi veren müze, Star Wars’a bir saygı duruşu niteliği taşıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.