Muharrem İnce: Kemal Bey lehine çekilmeyi bilirim ama…

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı yarışında Kemal Kılıçdaroğlu lehine çekilebileceğini söyledi. İnce bu açıklamasından sonra tweet atıp “Fedakarlık yaparım dedim ama emin olun buna gerek kalmayacak” açıklamasını yaptı.

Siyaset 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin “Durumu değerlendiriyorum. Kendi adıma değil, Türkiye adına. Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim. Kemal Bey lehine çekilirim” açıklamasını yaptı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya konuşan Muharrem İnce, şunları söyledi: “Ben de dün aynı şeyi söylüyordum arkadaşlara. İkinci tura ben ve Kemal Bey çıkarsak gerçekten çok eğlenceli olur. Ben çelebi adamım. Kadir kıymet bilen adamım. Bu memleketi herkesten çok seven adamım. Kimse merak etmesin, gerektiği anda gereğini yaparım. Durumu değerlendiriyorum. Kendi adıma değil, Türkiye adına. Günü geldiğinde çekilmeyi bilirim. Kemal Bey lehine çekilirim.”

Fatih Altyalı’nın yazısındaki “Benim anladığım kadarı ile CHP’den kendisine ve partisine bir el uzatılmasını bekliyor Muharrem Bey. Ne de olsa hepsi eski dostları. Niye olmasın” değerlendirmesi dikkat çekti.

Muharrem İnce, Fatih Altaylı’ya yaptığı açıklamanın haber sitelerinde yer almasından sonra ise Twitter’da “Türkiye için elimi taşın altına koyarım, fedakarlık yaparım dedim. Ama emin olun buna gerek kalmayacak. Sokaklarda insanlarımızı görüyorum, dinliyorum. Biz başaracağız, birlikte başaracağız” mesajını yayınladı.

‘Kirli ilişkileri görüyorum’

Muharrem İnce, ayrıca ittifak davetlerine ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

“Sizin perde arkasında kurduğunuz ittifakları, kirli ilişkileri görüyorum” diyen İnce, şunları yazdı:

“Beni bulaştıramazsınız! Benim ittifakım gençlerle, gariplerle, emekçilerle, esnafla, bu ülkenin namuslu bütün evlatlarıyla… Hak yiyenler Çeteler Beslemeler Atatürk düşmanları Kabusunuz olacağım. Bekleyin!”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, katıldığı bir canlı yayın programında, Memleket Partisi’nin Cumhur İttifakı’nda olması gerektiğini belirterek Memleket Partisi Sözcüsü İpek Özkal Sayan’a davette bulunmuştu. AK Partili Mehmet Ali Cevheri, “Değerli hocam, bugün sizin desteklemeniz gereken ittifak bizim ittifak olması gerekiyor” demişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.