Ünlü fotoğraflar depremzedeler yararına satışta

Depremzedeler için sanatçılar yeni bir dayanışma projesi başlattı. Fotoğraf sanatçısı Ebru Yıldız’ın öncülük ettiği ve Six, Two insiyatifinin organize ettiği proje çerçevesinde David Bowie, Patti Smith ve Kurt Cobain'in portreleri satışa çıktı.

Kültür Sanat 17 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Depremzedeler için sanatçıların dayanışma çalışmaları devam ediyor. Fotoğraf sanatçısı Ebru Yıldız’ın öncülüğünde Six, Two insiyatifinin organize ettiği dayanışma projesiyle 200’ü aşkın fotoğrafçının kişisel koleksiyonları depremzedeler yararına satışa sunuldu. Koleksiyonda Iggy Pop, David Bowie, Adele, Patti Smith ve Kurt Cobain gibi ünlü isimlerin portre fotoğraflarının baskıları yer alıyor. Fotoğraf baskıları için belirlenen meblağ ise 150 dolar.

Dayanışma kapsamında gerçekleştirilen projeden elde edilecek gelir, Turkish Philantrophy Funds iş birliğiyle deprem bölgesine aktarılacak. Bölgede faaliyet gösteren ve kâr amacı gütmeyen STK’lara aktarılacak kaynak Ahbap, Ali İsmail Korkmaz Vakfı, Mor Dayanışma, Kırkayak Kültür ve Darüşşafaka Cemiyeti tarafından depremzedeler yararına kullanılacak.

Katalogda ünlü isimler yer alıyor

Türkiye’den ve yurt dışından ünlü fotoğrafçıların çalışmalarını içeren bu zengin katalogda dikkat çekici çalışmalar yer alıyor. Müziğin ikon isimleri Iggy Pop, David Bowie, Patti Smith, Adele ve Kurt Cobain gibi isimlerin portre çalışmaları bulunuyor.

Fotoğraf baskıları aralarında Jimmy Fontaine, Greg Gorman, Clay Patrick McBride, Steve Gullick, Ebru Yıldız, Lauren Dukoff ve Sacha Lecca gibi önemli fotoğrafçıların kendi koleksiyonlarındaki özel işlerinden oluşuyor. Fotoğraf baskılarının satışı 20 Mart’a kadar devam edecek.

Fotoğraflar Six, Two’nun resmi sitesinden temin edilebilecek. Yine aynı sitede ve Six, Two’nun Instagram hesabında fotoğraf baskılarına dair detaylı bilgiye erişmek mümkün.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.