Anadolu Efes’te isyan! Larkin, Ergin Ataman’ı hedefe koydu

Euroleague'i 3 yıldır domine eden Anadolu Efes, bu sezon play-off dışında kalacak gibi gözüküyor. Takımın yıldızlarından Shane Larkin, sosyal medyasından koçu Ergin Ataman'ı eleştirdi.

Spor 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Partizan yenilgisi Anadolu Efes'i karıştırdı.

Anadolu Efes, son iki sezonda Euroleague şampiyonluk kupasını kazandı. 2019-20 sezonu ise Anadolu Efes liderken pandemi nedeniyle iptal edildi. Son 3 sezona damga vuran lacivert beyazlılar, 2022-23 kadrosunda kendisine başarıyı getiren yıldız gardları Shane Larkin ve  Vasilije Micic’i kadrosunda tuttu. Üstelik bunlara üçüncü yıldız olarak ABD’li oyuncu Will Clyburn’u ekledi. Koç Ergin Ataman’ın sezon başındaki amacı üst üste 3. kez şampiyon olarak Euroleague tarihine geçmekti.

Evdeki hesap çarşıya uymadı. Anadolu Efes’te sezon başında istenilen sonuçlar gelmedi. Birçok kişi Efes’in ilerleyen haftalarda lige ağırlık koyacağını bekliyordu. Her hafta Efes ağırlığını koyar deniliyordu. Olmadı. Sezonun bitmesine 5 hafta kala Efes 11. sırada. Play-off’a kalmak için mücadele ettiği Partizan’a kendi sahasında 97-84 yenildi. Gecen yılın şampiyonu çıktığı 29 maçın 15’ini kaybetti.

Shane Larkin ile Ergin Ataman beraber iki Euroleague kupası kaldırdı.

Takımdaki huzursuzluk sosyal medyada!

Anadolu Efes şampiyonluk kupasını iki kez kazanırken baş antrenör Ergin Ataman’ın en büyük kozlarından biri Shane Larkin’di. Hatta Ataman, Larkin’in Türk vatandaşlığına geçip A Milli Takım forması giymesi için büyük çaba harcadı. Ancak bu ikilinin arasına kara kedi girdi.

Larkin’den taraftara: Çeneni kapa aptal

Kaybedilen Partizan maçında Larkin, 22 dakika 26 saniye parkede kaldı. Ataman, kadrodaki 8 isme şanse verirken Larkin aldığı süre bakımından sadece  Amath M’Baye ve Tibor Pleiss’ı geçti.  Maçtan sonra aldığı süreye isyan eden Larkin, performansını eleştiren bir taraftara şu yanıtı verdi: “Sezonun en önemli maçı ve 22 dakika oynuyorum. Son üç dakikada da maç kopmuştu. Bu yüzden çeneni kapa aptal.”

“Sahada olmak istemek suç mu?”

Larkin, daha sonra taraftarlarla diyaloğunu sürdürdü.  Elijah Bryant’ın iyi bir maç çıkardığını bu yüzden aldığı sürenin normal olduğunu belirten bir kişiye Larkin “40 dakika oynamlıydım’ mı dedim? Hayır. Sadece takımı düşündüğümü söyledim fakat sezonun en kritik maçında sadece 22 dakika oynadığım için hayal kırıklığı yaşıyorum. Bir oyuncu sahada olmak istemezse bu bir problemdir. Sahada olmak istemek suç mu? Sanmıyorum” yanıtını verdi.  Larkin, daha sonra tamamen takımı düşündüğünü belirterek neden daha çok süre almadığını bilmediğini, sadece kazanmayı düşündüğünü fakat durumu aklının almadığını söyledi.

Larkin, Partizan maçında 38 dakikada sahada malan Clyburn’e gönderme yaptı.

Clyburn’e gönderme: 38 dakika oynadı

Larkin’in sahada kaldığı 22 dakikada Efes, Partizan’dan 13 sayı fark yedi. Bunun hatırlatılması üzerine Larkin “Takım arkadaşlarımdan biri -18’du ve 38 dakika oynadı. Arıt-eksi istatistiğimi düzeltmek için şans verilseydi muhtemelen düzeltirdim. Büyük maçlarda büyük oyuncularınızı oynatmanız gerekiyor” dedi. Sahada 38 dakika kalan oyuncu sezon başında yıldız olarak transfer edilen Will Clyburn’dü.  Clyburn sahadayken Partisan 18 sayı fark atmıştı.

Açıklamaların ardından Larkin taraftarların eleştiri yağmuruna uğradı. Aldığı maaş ve yaşadığı sakatlıklar nedeniyle kendisine yüklenenler olunca Larkin şu açıklamayı yaptı: “Takımım için her zaman yüzde 100’ümle sahada olacağım. Daha fazla süre almak istemekte bir problem yok. Normalde hiç konuşmam, şimdi hayal kırıklığına uğradığım için konuşuyorum. Kim kimi yargılıyor? Bu parayı kazanıyorum, bu yüzden sahada olmam lazım. Eğer sahada olmazsam hiçbir şey yapamam. Gözlerinizi açın ve neler olduğunu iyice anlayın.”

Profesyonellik tartışması

Bazı taraftarlar Larkin’in paylaştığı mesajların profesyonellike bağdaşmadığını iddia etti. Larkin’in buna yanıtı şöyle oldu: “Görüşümü belirtmem profesyonellik olmuyor mu? Bana sorarsan bu adil değil. Hepiniz tweet atabiliyor ve istediğinizi yazabiliyorsunuz. Ben bir kere cevap verince profesyonellik dışı oluyor.”

Sonuç olarak sadece aldığı süreyi yetersiz bulduğunu iddia etse de Larkin’in sözleri Anadolu Efes’te yaşanan huzursuzluğu gözler önüne serdi. Zaten alınan sonuçlar da bunu bir şeylerin yolunda gitmediğini doğruluyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.