MHK Başkanı Orta, Trio’ya kızdı, VAR kaydı sızdı! Galatasaray açıklama bekliyor

MHK Başkanı Lale Orta'nın beIN Sports'da bir dönemberaber program yaptığı Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban'a kızıp Kasımpaşa- Galatasaray maçından bir VAR görüntüsünü sosyal medyaya sızdırdığı iddia ediliyor. Galatasaray konuyla ilgili açıklama bekliyor.

Spor 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lale Orta'nın MHK başkanı olmasından sonra TRİO programına yorumcu olarak Seçim Demirel geldi.

Hakem camiasında biribirini çekememezlik olduğu hep söylenir. Yıllarca yayıncı kuruluş beIN Sports’da Süper Lig’deki pozisyonları değerlendiren Lale Orta ile program arkadaşlarının arasına kara kedi girdi. Merkez Hakem Kurulu Başkanı olduktan sonra programdan ayrılan Lale Orta’nın eski program arkadaşları Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban’ın yaptığı yoruma kızınca beIN Sports’a baskı yaptığı öne sürüldü.

Kasımpaşalı Donk’un Galatasaraylı Zaniolo’ya müdahalesi orjinal özette yoktu.

Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti: Galatasaray – Kasımpaşa maçında Ryan Donk, sarı kırmızıların yıldız transferi Nicolo Zaniolo’yu önce tekmelemeye sonra aşil tendonuna basmaya çalıştı. Lale Orta’nın yerine gelen Seçim Demirel, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban pozisyonun kırmızı kartla cezalandırılması gerektiği yorumunu yaptı. Trio ekibi, pozisyonun hakem tarafından değerlendirilmesi gerektiğini VAR’ın pozisyona müdahale etmemesinin doğru olduğunu söyledi.

Lale Orta.

Lale Orta’dan beIN Sports’a baskı ve VAR kaydı suçlaması

MHK Başkanı Lale Orta ise pozisyonda kart gösterilmesinin doğru olduğunu düşünüyordu. İddiaya göre, VAR odasından pozisyonun başka bir açıdan görüntüsünü cep telefonuyla çekti ve sosyal medyada paylaşılmasını sağladı. VAR odasındaki MHK Başkanı’nın VAR görüntülerini izlemeye yetkisi var ancak bu görüntüleri dışarıya vermesi yasak. Orta, ayrıca Trio programında yorumcuların programda hata yaptığını söylemesini istedi. beIN Sports’ta MHK Başkanı olarak “Kurala Göre” diye bir program yapan Orta, isteğinin gerçekleşmemesi durumunda kendisinin yayında bunu dile getireceğini iletti.

Trio yorumcuları Yıldırım, Çoban ve Demirel, program tarihine böyle bir olay yaşanmadığını belirterek yorumlarını değiştirmeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Lale Orta ve kanal yönetimi, Donk- Zaniolo görüntüsünün özete koyulması konusunda uzlaştı. Galatasaray-Kasımpaşa maçının özet görüntülerinde daha önce yer almayan Donk-Zaniolo pozisyonu, Orta’nın tepkisinden sonra özetin 5.40 dakikasında yer aldı. (Linkte)

Galatasaray açıklama bekliyor

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk, Var kayıtlarının sosyal medyaya düşmesi üzerine açıklama yaptı. Özbek, “Eğer bu sosyal medyadaki görüntüler, söylenenler doğruysa inanılması mümkün değil. Nasıl böyle bir şey olabiliyor? Nasıl ortaya böyle bir durum çıkıyor. Ben şahsen inanmak istemiyorum. Onunla da ilgili değerli federasyonumuz, federasyon yöneticileri, herhalde bir açıklama getireceklerdir diye düşünüyorum” dedi.

Okan Buruk da şunları söyledi: “Açıkçası ne ben, ne siz, ne taraftarlar, ne futbol severler, ne futbol federasyonu başkanı ve yönetim kurulu buna inanmak istiyordur. İnşallah bu doğru değildir. Tek söyleyeceğim, inşallah bunun doğru olmadığı ve bunun bir yanlış anlama, belki yanlış haber olması. İnşallah ‘Doğru değildir’ deyip gerekli açıklamayı Sayın Lale Orta’dan kamuoyu olarak hepimiz bekleyeceğiz.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.