Depremde Hatay’da ölen Christian Atsu için 1 ay sonra cenaze töreni

Kahramanmaraş depremlerinden sonra uzun süre enkazda aranan Hataysporlu Christian Atsu'nun cenaze töreni ülkesi Gana'da yapıldı.

Spor 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Atsu, Kahramanraş depremlerinde yıkılan Rönesans Rezidans'ta hayatını kaybetti.

Gana kültüründe cenazeye son yolculuk olarak bakılıyor ve çok büyük özen gösteriliyor. Uğurlanan kişinin mutlu gitmesi için her türlü ayrıntı düşünülüyor. O yüzden cenazeler hemen kaldırılmıyor ve tören dört dörtlük planlanıncaya kadar morgda bekletiliyor.

Kahramanmaraş depremlerine Antakya’da yakalanan ve hayatını kaybeden Hataysporlu futbolcu Christian Atsu için de bu durum değişmedi. 19 Şubat’ta ülkesi Gana’ya gönderilen Atsu’nun cenaze töreni 1 ay sonra yapıldı.

Chelsea, Newcastle United gibi Premier Lig takımlarının da forması giyen Gana Milli Takımı’na bir çok kez seçilen futbolcu için başkent Akra’da devlet cenaze töreni düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı avlusundaki törene Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo ve bir çok siyasetçinin yanı sıra Atsu’nun yakınları, takım arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Atsu’nun cenazesi, memleketi Greater Akra vilayetine bağlı Dogobome bölgesinde defnedilecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.