Enkazdan kurtardı ama selde kaybetti… ‘Devlet büyükleri halimizi görsün’

Depremden sonra eşyalarını koyduğu depoyu sel basan Yaşar Hamamcı, “Çocuğum astım hastası, eşim rahatsız. 2-3 gündür ayakkabı giymedim. Devlet büyükleri halimizi görsün” dedi.

Gündem 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma ve çok sayıda can kaybına neden olduğu Adıyaman’da yurttaşlar, depremin ardından bu sefer de sağanak yağışın neden olduğu sel felaketiyle mücadele ediyor. Yaşanan su baskınları ve taşkınlar, Adıyaman’da birçok yurttaşın sığındığı çadırları kullanamaz hale getirdi.

Adıyamanlı Yaşar Hamamcı (38), “İki aile bir konteynerde kalıyoruz. Benim çocuğum astım hastası. Bak, görüyorsunuz ayaklarımı; terlikler sırılsıklam, görüyorsunuz değil mi, çorap bile yok. Şimdi bizim devlet büyüklerimiz, baba dediğimiz, can ciğer dediğimiz dostlarımız, ahbaplarımız, hepsi rezil oldu. Bizim devlet büyüklerimiz bize karşı herhangi bir ilgi duymuyor. Ben, ıslak ayaklarla burada gelip yemek koyuyorum, çocuklarıma bir lokma ekmek götüreyim. Burada hepimizin ağlaması lazım” dedi.

Yaşar Hamamcı, devletin kendilerine sahip çıkmadığını belirterek şunları söyledi:

“Devlet büyüklerimiz, Allah razı olsun, bize çok iyi bakıyorlar. Benim çocuğum astım hastası, evde şu anda, öksürüyor. Evden sağlam çıkan eşyayı bir bodruma koydum, bodrum çamur içinde. İki parça eşyamı kurtardım, o da selde gitti. Çocuklarımın psikolojisi bozulmuş, eşimin psikolojisi bozulmuş. 12 tane yakınımı kaybetmişim. Biz de huzur diye bir şey kalmamış. Ne bekleyelim, bizim canımız gitti. Canımız gittikten sonra ne bekleyebilirim? Kendim 2-3 gündür ayakkabı giymedim, her yerimiz çamur içinde. Devlet büyüklerimiz gelip bir halimizi görsünler, hatırımızı sorsunlar. Ne yapmamız gerekiyor? Gelsinler, bize bir yol yordam görsünler. Biz gidip derdimizi kime anlatalım.”

Çadırları su bastı

Adıyaman’da yaşanan sel felaketi sonrası depremzede yurttaşların kaygılı bekleyişi sürüyor. Depremin ilk günlerinden beri kendilerini yalnız hissettiklerini belirten Kamber Yavuz ise, “Damadın yanında yaşıyorum çadır dolu su olmuş. Ekmek bulamıyoruz. Cumhurbaşkanı hiç bakmıyor. Şimdiye kadar da oyumu veriyorum fakat bundan sonra da artık bir şey diyemiyorum. Yanlış yapıyor. Sırtımdaki ceketi Urfalılar verdi. Odun yok, yiyecek yok, yatacak yer yok” dedi.

Sel nedeniyle çadırlarını terk edip hasarlı evlerine geçtiklerini anlatan bir yurttaş, “Hem soğuk hem su girmiş. İkinci katta evde kalıyoruz şimdi deprem olsa belki gideriz. Başka gireceğimiz bir yer yok. Çadır istedik çadır geldi, çadıra da su girdi” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.