Galatasaray, rekor serisini Konya ovasında bıraktı!

14 hafta üst üste galip gelerek Süper Lig tarihine geçen Galatasaray'ın serisi Konyaspor deplasmanında 2-1'lik skorla bitti. Maçtan sonra açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor'un hak ederek bir galibiyet aldığını söyledi.

Spor 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray'ın 14 maçlık galibiyet serisi Konyaspor karşısında sona erdi.

Okan Buruk yönetiminde Galatasaray arka arkaya 14 maçı kazanarak Süper Lig tarihine geçti. Bu seride, ezeli rakipler Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor’dan da 3 puan alındı.
Konyaspor ise teknik direktör İlhan Palut’un görevden alınıp Aleksandar Stanojevic gelmesinden sonra adeta serbest düşüşteydi. Konyaspor hükmen kazanılan Hatayspor maçı hariç tek puanını Giresunspor’dan 0-0’lık skorla almıştı. Stanojevic yönetiminde Konyaspor’un bırakın galibiyeti golü bile yoktu. Bu da kağıt üzerinde Galatasaray’ı favori yapıyordu.

Kerem Aktürkoğlu, hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ı golden sonra andı.

Galatasaray’ın golünden sonra Ahmet Çalık forması

Maçın ilk yarısında kağıt üzerinde görünen senaryo gerçekleşti. Sarı kırmızılar 15. dakikadan sonra oyuna ağırlığını koydu. 31. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun asistinde Milos Rachica net bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Kerem Aktürkoğlu hem Galatasaray hem Konyaspor forması giyen ve geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çalık’ı golden sonra unutmadı. Formasını açtı.

Okun Buruk’un hamlesi 3 puan kaybına neden oldu

Galatasaray galibiyet serisini geliştirecek derken ikinci yarıda işler tersine döndü. Konyaspor 62. dakikada Soner’in golüyle oyuna denge getirdi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, önce kulübedeki İtayan yıldızı Zaniola’yı oyuna aldı. Maçın son 10 dakikasında ise galibiyet için büyük riske girdi. Defanstan Berkan Kutlu ve Leo Dubois’yı çıkararak yerine hücumcu Yunus Akgün ve Bafetimbi Gomis’i sahaya sürdü. Okan Buruk’un hamlesi Konyaspor’a yaradı. Son dakikalarda daha tehlikeli pozisyon bulun ev sahibi ekibin bir golü ofsayta takıldı. 90+2’de Konyaspor, ikinci yarı oyuna giren Oğulcan’ın ceza alanı dışından vurduğu şutla 2-1’i buldu.

Konyaspor’un galibiyet golünden sonra iki kaleci arasında gerginlik yaşandı.

Muslera ile Sehic arasında gerginlik

Golden sonra Konyaspor’un kalecisi Sehic’in sarı kırmızılı tribünlerin önünde kutlama yapmasına Galatasaray kaptanı Muslera tepki gösterdi. Muslera’nın Boşnak file bekçisini itmesi sonrası gergin anlar yaşandı. Pozisyonda Muslera ve Sehic sarı kart gördü.

Konyaspor – Galatasaray maçında ortalık karıştı! Muslera ve Sehic birbirine girdi
Ibrahim Sehic’in de Fernando Muslera’yı itmesi sonrası gerginlik artarken, iki takım futbolcularının araya girmesiyle tartışma sona erdi.

Kalan dakikalarda pozisyon bulan yine Konyaspor oldu ama bunları değerlendiremedi. Hakem Zorbay küçük son düdüğü çaldığında Galatasaray’ın Süper Lig tarihine geçen en uzun galibiyet serisi sona erdi.

Okan Buruk, Konyaspor’un galibiyeti hak ettiğini söyledi.

Okan Buruk hakemi suçladı

Maçtan sonra açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Konyaspor’un hak ederek bir galibiyet aldığını söyledi. Buruk şöyle konuştu: “Acele ettik. Top kayıpları yaptık. Kötü orta yaptık. Kötü pas verdik, özellikle 80. dakikadan sonra. 2 tane forvet varken, kenarlara inme şansımız varken, top bizdeyken, 2 forvetimize yan ortalarla top getirmemiz gerekirdi.”

Hakem Zorbay Küçük’ü eleştiren Okan Buruk, Konyaspor oyuncusu Ahmet Oğuz’un iki ayrı pozisyon nedeniyle kırmızı kart görmesi gerektiğini iddia etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.