Roger Waters, Almanya’daki konser iptallerini yargıya taşıyor

Roger Waters, konserlerini iptal etmek isteyen Almanya kentleriyle mücadelede kararlı. Geçtiğimiz günlerde Frankfurt konseri iptal edilen Roger Waters’ın, 21 Mayıs’ta Münih’te gerçekleşmesi planlanan konseri de tehlikede.

Kültür Sanat 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Roger Waters Pink Floyd grubunun kurucularından.

Roger Waters, Almanya’daki yerel yönetimlerle karşı karşıya. Daha önce Köln ve Frankfurt konserleri antisemitizm suçlamaları nedeniyle iptal edilen Roger Waters, bunun anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvurmaya hazırlandığını açıkladı.

Politik çıkışlarıyla sık sık gündem olan Roger Waters, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada İsrail’in, Filistin’e yönelik tutumunu apartheid’a benzetmişti. İsrail’in Filistinlilere yönelik “etnik temizlik” uyguladığını savunan Roger Waters’ın bu açıklaması üzerine konser iptalleri gelmeye başlandı. Antisemit olmakla suçlanan Roger Waters’ın 28 Mayıs’ta gerçekleşmesi planlanan Frankfurt konseri, yerel yönetim tarafından geçtiğimiz ay iptal edilmişti.

Sırada Münih var!

Yaptığı açıklamada Frankfurt yerel yönetiminin aldığı kararı eleştiren Roger Waters’a bir kötü haber de Münih’ten gelmek üzere. Kendisine yöneltilen antisemit iddialarını reddeden Roger Waters’ın 21 Mayıs’ta Münih’te gerçekleşmesi planlanan konseri tehlikede. Münih İl Konseyi’nin koalisyon ortakları, ünlü Olympiahalle’deki konserin iptal edilmesi için başvuruda bulundu. Kentin yerel yönetiminin konseri iptal etme eğiliminde olması üzerine Roger Waters uygulamanın anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya başvuracağını açıkladı. Bu konuda harekete geçen Roger Waters, Höcker hukuk bürosuna herhangi bir konser iptaline direnmesi talimatını verdi. Hukuk bürosunun ortağı Ralf Höcker yaptığı açıklamada organizatörlerin konserleri iptal etmeleri halinde ihtiyati tedbir kararı vereceklerini açıkladı.

“En tanınmış İsrail düşmanı”

Frankfurt belediyesi tarafından geçtiğimiz dönemde yaptığı açıklamalar nedeniyle “en tanınmış İsrail düşmanı” olarak nitelendirilen Roger Waters, 2021’de tüm dünyayı İsrail’e karşı boykota davet etmişti. Ukrayna Savaşı nedeniyle Biden’ı “savaş suçlusu” olmakla suçlayan Roger Waters’ın son dönemlerdeki siyasi demeçlerinin Pink Floyd’un telif haklarının satışını da olumsuz yönde etkilediği dile getiriliyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.