Sel felaketinde ölü sayısı 18’a yükseldi, bir kişi aranıyor

Şanlıurfa ve Adıyaman'daki sel afetiyle ilgili açıklamalar yapan konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin kayıp olduğunu söyledi. 

Gündem 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Şanlıurfa ve Adıyaman’daki sel afetiyle ilgili açıklamalar yapan konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 18 kişinin hayatını kaybettiğini, bir kişinin kayıp olduğunu söyledi.

6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen Şanlıurfa ve Adıyaman’da meydana gelen sel afetine dair konuşan  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şanlıurfa’da 16, Adıyaman’da iki olmak üzere 18 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Şanlıurfa’ya arıtılmış suyun yarın (18 Mart) sabah 05.00 itibariyle verilebileceğini belirten Soylu, verilecek suyun sadece kullanım suyu olduğunun altını çizerek içme suyu takviyelerinin ekstra olarak yapılacağını söyledi.

Selde taşan Şanlıurfa’da bulunan Karakoyun Deresi bölgesinde incelemelerde bulunan Soylu, bir yılda yağacak yağmurun 1-1 buçuk günde yağdığını belirtirken “Devlet tüm organlarıyla saha görev alıyor” dedi.

“Herkesin gece gündüz demeden çalıştığını” söyleyen Soylu, “Selin tahrip ettiği alan büyük bir alan. Burası da biliyorsunuz dere yatağı. İnşallah yakın bir zamanda temizleyip bir vesileyle milletimizin hasarlarını tespit edip onları tazmin ederek milletimize mahcup olmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.