Taraftar grubu ‘Çarşı’ için iddianame hazırlayan savcı ‘Nitelikli dolandıcılık’ soruşturması nedeniyle açığa alındı

Beşiktaş'ın taraftar grubu 'Çarşı'dan 35 kişi hakkında, 'Gezi direnişi' nedeniyle iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Adem M., “nitelikli dolandırıcılık” soruşturması kapsamında açığa alındı.

Gündem 18 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı’nın tribün liderlerinin de aralarında bulunduğu 35 kişi hakkında, Gezi direnişi nedeniyle, “Hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçlaması ile iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı olarak zihinlere kazınan Adem M., dün Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alındı.

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, Çarşı davasını açtıktan sonra İstanbul Adliyesi’nden Bakırköy Adliyesi gönderilen Adem M., önce Küçükçekmece Başsavcıvekilliği’ne atandı, sonrasında ise Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildi. Son süreçte Bakırköy Adliyesi’nde görev yapan Adem M., dün itibarıyla görevden uzaklaştırıldı.

İddiaya göre, parasal bir mesele nedeniyle Adem M., yanında bulunan bir kadın ve bir erkek ile bir iş yerine gitti. Burada şahıslardan biri kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu, diğerinin ise kendisini polis olarak tanıtarak para tahsil etmeye çalıştı. İddiaya göre Adem M. ise savcı olduğuna dair kimlik kartını gösterdi. Müştekilerin şikayetiyle soruşturma başlatıldı. Adem M.’nin yanında bulunan iki kişi, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanırken, Adem M. hakkında HSK 1. Dairesi, müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattı. Dün ise HSK 2. Dairesi, Adem M. hakkında görevden uzaklaştırma kararı verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.