ABD’de ‘Kokainman kedi’

Ağaca kaçan vahşi kedinin türünü bulmak için yapılan DNA testine bir de prosedür gereği uyuşturucu testi eklendi. Sonuç pozitif çıktı.

Bilim Teknoloji 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bu kedinin türünü öğrenmek için çıkılan yol uyuşturucuya çıktı.

ABD, Ohio’da, Amiry adlı bir serval (egzotik vahşi kedi türü), polis çevirmesi sırasında araçtan kaçarak bir ağaca tırmandı. 28 Ocak’ta yaşanan bu olayın ardından haber verilen Cincinnati Animal Care, ağaçta kalan kediyi kurtarmak için olay yerine geldi ve başarılı oldu. 

Kedinin türünü saptayabilmek için ondan DNA örneği aldılar ve yeni başlayan prosedür gereği, bir de uyuşturucu testi yaptılar. Geçen yıl yakalanan maymunda metamfetamine rastlanmasının ardından gelen bu uygulama bu kez de ilginç bir sonuç verdi ve servalin testinde kokain çıktı.

CNN’e konuşan, Amiry’nin bulunduğu barınağın yetkilileri, kokainin miktarını açıklayamayacaklarını söylerken, “Şu anda elimizde bunun kasıtlı olarak yapıldığını gösteren bir kanıt yok” derken, servalin kokaini evde, arabada ya da dışarıda yanlışlıkla tüketmiş olabileceğini belirtti. diyen Anderson, kedinin uyuşturucuyu evde, arabada ya da dışarıda yanlışlıkla tüketmiş olabileceğini de sözlerine ekledi. Serval, şu anda Cincinnati Hayvanat Bahçesi’nin bakımında.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.