Beşiktaş, ‘şapka çıkarılacak’ gollerle İstanbulspor’u geçti

Lider Galatasaray'ın 3 puan kaybettiği haftada Beşiktaş, İstanbulspor'u 3-1'le geçti. Aboubakar ve Redmond'un uzak mesafeden attığı goller görülmeye değerdi. Siyah beyazlılarda tekrar moraller yükselirken Şenol Güneş"Fenerbahçe maçını iyi geçersek daha başka şeyler konuşuruz” dedi.

Spor 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaşlı oyuncuları, gollerden sonra asker selamı verdi.

Beşiktaş, İstanbulspor maçı öncesi motiveydi. Lider Galatasaray Konya’da 3 puan bırakmış siyah beyazlılar Ankaragücü ve Başakşehir’den sonra zorlu Fenerbahçe maçı öncesi hata yapılmak istenmiyordu. Üstelik takımın büyük kozu olan Rachid Ghezzal, yaklaşık 5 ay sonra ilk kez 11’deydi.

Beşiktaş tribünlerinde dev 18 Mart pankartı açıldı.

Taraftardan 18 Mart pankartı

Taraftarlar siyah beyazlıları yalnız bırakmamıştı. Tribünlerde, 18 Mart Çanakkale Zaferi nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’ün portresinin yer aldığı pankart açıldı. U23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya alan Beşiktaş güreş şubesinin sporcuları Nesrin Baş ve bronz kazanan ve Ebru Dağbaşı’na plaket verildi, güreşçiler taraftarın alkışlarıyla stadyumda tur attı.

Cenk Tosun kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderdikten sonra büyük sevinç yaşadı.

Perdeyi Cenk Tosun açtı

Tribündeki coşku ise ilk yarıda sahaya yansımadı. Durağan tempoda iki takım pozisyona girmekte zorlandı. Beşiktaş 42. dakikada kornerden golü buldu. Cenk Tosun yaptığı kafa vuruşuyla büyük sevinç yaşarken asisti 5 ay sonra ilk 11’de forma giyen Ghezzal yaptı. 42’nci dakikada Beşiktaş öne geçti.

Aboubakar, golünü attıktan sonra Beşiktaş armasını öptü.

Harika gol atan Aboubakar seriyi sürdürdü

İkinci yarı ise bambaşka bir oyun vardı. İstanbulspor’un da ataklar geliştirmesiyle karşılıklı pozisyonlar yaşandı. 56. dakikada Cenk Tosun’un kaptığı topla buluşan Vincent Aboubakar 26 metreden müthiş bir vuruş yaptı. 90’a giden topla Beşiktaş 2-0 öne geçti. Böylece Aboubakar, Ankaragücü ve Başakşehir’den sonra üst üste üçüncü maçında da gol sevinci yaşadı.

Mert Günok’un hatası skoru 2-1’e getirdi

Türkiye Milli Takımı’na da seçilen kaleci Mert Günok’un 70. dakikada yaptığı hata Beşiktaş’a pahalıya patladı. Topu arkadaşına atmak isteyen Mert Günok’un topu İstanbulsporlu Lokilo’da kaldı. Ethemi ile verkaç yapan Lokilo skoru 2-1’e getirdi.

Redmond’dan Aboubakar’a nazire

Bu dakikadan sonra Beşiktaş sahada sıkıntıya girdi. İstanbulspor’un tehlikeli atakları karşısında zorlanan siyah beyazlılar maçın sonlarına doğru pozisyonlar bulmaya başladı. Önce Redmond’un ortasında Maxim’in kafası direkten döndü sonra Redmond 90+3’te toqu sürdükten sonra ceza alanı dışından harika bir vuruş yaptı. Direğin dibinden ağlara giden top Beşiktaş’a 3-1’lik galibiyeti getirdi.

Şenol Güneş ve Fatih Tekke maçtan önce beraber poz verdi.

Şenol Güneş: Fenerbahçe maçını iyi geçersek çok daha başka şeyler konuşuruz

Beşiktaş Teknik Şenol Güneş, maçtan sonra gelecek hafta oynayacakları Fenerbahçe derbisine dikkat çekti. Güneş, “O maça çok var. Milli 14 oyuncumuz gidecek. Ligin ertelenmesi, maçların geri atılması dengeleri bozdu. Oyuncularımızı, takımı biliyoruz. Bazı sistem değişimleri yapmamız gerekebilir. Güzel maç olacağını düşünüyorum. O maçı iyi geçersek çok daha başka şeyler konuşuruz” dedi.

Fatih Tekke: Trabzonspor ile ilgili duygularımı herkes biliyor

İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ise oyuncularıyla gurur duyduğunu ve 1 puana yaklaştıklarını söyledi. Abdullah Avcı’nın ayrılmasından sonra Trabzonspor teknik direktörlüğü için isminin geçtiğinin hatırlaması üzerine Tekke şu şöyle konuştu: “Bu her dönem konuşuluyor. Benim Trabzonspor’la ilgili duygu ve düşüncelerim malum. Zor durumdayız. Konumumuz iyi değil. Ligde kalmamız lazım. Bunun için ciddi mücadele ediyoruz. Tek konsantrasyonum ligde kalmak için ne yapabiliriz.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.