Deprem bölgesinden salgın iddiaları bitmek bilmiyor

İskenderun'daki sahra hastanesinin başhekimi Hasan Sami Özvarinli “Salgının tek sebebi bu insanlara içme suyu sağlayamamak ve banyo imkanları sunmamak" dedi. Sağlık Bakanı iddiaları yalanladı.

Gündem 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İYİ Parti’nin İskenderun’da kurduğu sahra hastanesinin başhekimi ve aynı zamanda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanlarından Hasan Sami Özvarinli, bölgede içme suyu ve temizlik sorunları nedeniyle “büyük salgını olduğunu” öne sürdü. Özvarinli’nin bu iddiasını hem Hatay Valiliği hem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yalanladı.

Başhekim Hasan Sami Özvarinli, “Bölgede büyük bir salgın var ve bunun tek sebebi bu insanlara içme suyu sağlayamamak ve banyo imkanları sunmamak” dedi. Hastanenin 24 gündür hizmet verdiğini aktaran Hasan Sami Özvarinli, şunları anlattı:

“Günde ortalama 400-500 civarı hasta bakmaktayız. Günlük ortalama 600-700 vatandaşımıza insani yardım desteği sunmaktayız. Özellikle çocuk maması, hijyen ve çocuk bezi gruplarında olmaktadır. Bugün 40’ıncı güne yaklaştı deprem olalı daha bölgede 2 kere banyo yaptım diyen insanlar var. Bunlar az değil bölgenin yüzde 70-80’i belki 20 günde bir yıkanıyor. Buradaki sağlıkçılar da öyle. Apse çok fazla karşımıza çıkıyor. Bütün aletlerimiz çalışır durumda. Şu tarafta bir ameliyathanemiz, yanında bir diş hekimliği kliniğimiz öbür tarafta da laboratuvarımız bulunmakta. 4 tane muayene istasyonunda toplam 9 gözlem yatağında günlük 500 hastaya sıhhatli hizmet veriyoruz.”

“Dün gece sırf 7 tane çocuk geldi” diyen Özvarinli şöyle devam etti: “Dün gece sırf 7 tane çocuk geldi. Biz şu anda 24 saat boyunca neredeyse 500 hastanın yarısı bulantı, kusma, daire. Yani bölgede bir salgın var. Bölgede büyük bir salgın var ve bunun tek sebebi bu insanlara içme suyu sağlayamamak ve banyo imkanları sunmamak başka hiçbir izahatı yok. Eğer bu mücadeleyi vermezsek depremde göçüğün altından kurtardığımız insanları bu diareden, ishal ve bulantıdan kaybederiz.”

Bakan Koca yalanladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde ishal salgını iddialarına ilişkin açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı.

Koca ishal salgını iddialarına ilişkin, “Depremden etkilenen bölgelerde sağlık hizmetleri ve halk sağlığı tedbirleri en üst seviyede yürütülmektedir. Bölgede salgın hastalığa işaret eden bir durum kesinlikle yoktur” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.