Elon Musk’tan şikâyetçi: Ya uzaya gönder ya paramı ver

Ahu Aysal, 2008'de uzaya gitmek için verdiği 100 bin doların peşinde. Aysal, parayı ödediği şirketin artık Elon Musk'ın olduğunu öğrenerek dava açtığını söyledi.

Bilim Teknoloji 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ahu Aysal, uzay yolculuğunu gerçekleştirmesi için Elon Musk'a dava açtı.

2008 yılında 100 bin dolar ödeyerek, uzay bileti alan Ahu Aysal, bu hayaline kavuşamadığı için dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk ile davalık oldu.

Olayın hikâyesi şöyle: 2008’de uzay turizmi şirketi Space Expeditions XCOR’dan 100 bin dolara yer ayırtan Aysal önce projenin 2017’ye ötelenmesi daha sonra da gerçekleşmeyeceğinin ortaya çıkmasıyla mağdur oldu.

Araştırmaları sonucu şirketin Elon Musk’a satıldığının öğrendiklerini söyleyen Aysal, magazin gazetecilerinin sorularını yanıtlarken, dava açtıklarını belirterek: “Şirketi Elon Musk’a satmışlar. Onun firmasıyla mahkemeliğim. 100 bin dolarım gitti. Bu zamanda 100 bin dolar az mı? Beni uzayla ilgili çalışmalara da yollamışlardı. Yer çekimi olmayan ortamlarda uçaklarda gezmiştim” dedi.

Aysal hedefi büyütüp bu kez gözünün Mars’ta olduğunu söyledi: “Paramla rezil oldum. Ya paramı verecekler ya da uzaya gönderecekler. Ama ben uzaya gitmeye razıyım. Mars’a kalmak üzere bile giderim. Pek normal değilim.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.