Fenerbahçe kaptanı gemide tuttu

Fenerbahçe, sezon sonu boşa çıkacak kaptanı ve kalecisi Altay Bayındır ile 4 yıllık yeni sözleşme imzaladı.

Spor 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Altay Bayındır, henüz 21 yaşındayken 2019-2020 sezonunda Ankaragücü’nden Fenerbahçe’ye geldi. Dönemin teknik direktörü Ersun Yanal, Fenerbahçe kalesini ona emanet etti. Sarı lacivertlilerde genç yaşına rağmen başarıyla görev yaptı ve kaptanlığa kadar yükseldi. İki ağır sakatlık geçirmesine karşın Fenerbahçe kalesini kaptırmadı.

Altay Bayındır için 2022-2023 sezonu iyi başlamadı. Sözleşmesinin son senesiydi, takımda en az kazanan oyunculardan biriydi. Ancak taraftarla arası Kadıköy’de Karagümrük maçında bozuldu. Karşılaşma 5-4 Fenerbahçe üstünlüğüyle biterken kalesine gelen 4 topta gol olan Altay Bayındır ıslıklandı. Teknik direktör Jorge Jesus, önce açıklamalarıyla sonra tribünleri beraber dolaşarak Altay Bayındır’a destek verdi.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Altay Bayındır’ı örnek bir sporcu olarak gördüğünü bir kaç kez dile getirmişti.

Taraftar tepkisinden sonra sezon sonu serbest kalacak Altay Bayındır’ın takımda tutulup tutulmayacağı konusunda birçok spekülasyon vardı. Fenerbahçe’den yapılan açıklamayla bu iddialar son buldu. Sarı lacivertliler, Altay Bayındır ile 4 yıllık yeni sözleşme imzaladığını açıkladı. 24 yaşındaki kaleci, 2026-27 sezonunun sonuna kadar Fenerbahçe forması giyecek. Fenerbahçe’nin açıklamasında “Altay Bayındırımızın, Fenerbahçemizin 1 Numaralı formasıyla kulübümüz efsane isimlerinden olacağına, başarıları ile yüzümüzü güldüreceğine inanıyoruz” denildi. Altay Bayındır, Fenerbahçe formasıyla toplam 137 karşılaşmaya çıktı ve 153 gol yedi. Fenerbahçe kaptanı, 42 maçta kalesini gole kapatmayı başardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.