İnce’den ‘küstüğü’ gazetecilere: Konuşmaya, ikna etmeye çalışıyorum

Siyaset 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, küstüğü iddia edilen gazetecilere değinerek “Yılmaz Özdil’in baskı sonucu işine son verilmesine susanlar, benimle konuştuktan sonra arkadaşını öğretmene şikayet eden ilkokul çocuğuna dönüşüyor” dedi.

İnce, gazetecilere hakaret etmediğini belirtirken “Konuşmaya, ikna etmeye çalışıyorum” dedi. Gazeteci Yılmaz Özdil’in Sözcü’den istifa etmesine de değinen İnce, ” Yılmaz Özdil’in baskı sonucu işine son verilmesine susanlar, benimle konuştuktan sonra arkadaşını öğretmene şikayet eden ilkokul çocuğuna dönüşüyor” diyerek bazı gazetecilere küstüğü iddialarına yanıt verdi. Açıklamasına “Erdoğan’ın bu ülkeye yaptığı en büyük kötülük, her cenahtan gazeteciyi siyasi pozisyon almak zorunda bırakmasıdır” diyerek devam eden İnce son olarak “Bunların hepsini aşacağız” dedi.

CHP’li Torun’dan İnce’ye: Bu sofrada herkese yer var

Halk TV’de katıldığı programda Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkındaki sorulara yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Sayın “İnce Memleket Partisi’nin Genel Başkanı ve kendi yetkili kurullarından da cumhurbaşkanlığıyla ilgili adaylık yetkisi alarak ilan etti. Elbette ki kendisinin belli değerlendirmeleri olacaktır. Biz saygı duyuyoruz zaten bizim ittifakımız belli. Ama biz bir Halil İbrahim sofrası açtık. Bu sofrada herkese yer var” dedi.

Sözlerine “Bu sofrada herkesin bulunmasını, destek vermesini arzu ederiz” diyerek devam eden Torun, bu süreçte her türlü katkı ve desteğe ihtiyaçlarının olduğunu vurgulayarak “Meselenin ülke meselesi olduğunu, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında artık demokrasiyle taçlandırmamız gereken bir süreç olduğunu, bugün bu seçimin sadece Türkiye’nin değil, dünyanın izlediği bir seçim olduğunu, arıtk demokrasinin kazandığı bir seçim olması için her türlü katkıya ve desteğe ihtiyacımız var” dedi.

Ne olmuştu?

Gazeteciler Nevşin Mengü, Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin kendilerine küstüğünü, telefonlarını açmadığını açıklamış, ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’a çıkışmasıyla gündeme gelmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.