İYİ Parti’ye sorduk: Akşener cezaevindeki ziyarette vekillik teklif etti mi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cezaevinde ziyaret ettiği İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'e milletvekilliği teklif ettiği öne sürüldü. İddiayı, İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'a sorduk.

Siyaset 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “yolsuzluk ve rüşvet” operasyonu kapsamında 31 Ocak tarihinde gözaltına alınan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, 4 Şubat tarihinde tutuklanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 16 Mart 2023 Perşembe günü Çanakkale’ye gelerek 4 Şubat’tan bu yana tutuklu bulunan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’i ziyaret etti. Akşener, Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi’nde Belediye Başkan Çetin ile bir saate yakın bir görüşme yaptı.

Meral Akşener’in ziyaretinin ardından dün Sabah gazetesi bir iddiayı gündeme getirdi. Sabah gazetesinin haberinde, Akşener’in ziyaretin nedeninin Ünal Çetin’in birinci sıra milletvekili yapılmak istenmesi olduğu ileri sürüldü.

Milletvekilliği iddiasını, cezaevindeki görüşmede Akşener’in yanında bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz’a sorduk. Uğur Poyraz “Böyle bir şey söz konusu değil” şeklinde yanıt verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.