Lale Orta-Galatasaray tartışması mahkemede bitecek

MHK Başkanı Lale Orta, Galatasaray - Kasımpaşa maçındaki bir pozisyonla ilgili yayıncı kuruluşa baskı yaptığı ve VAR Odası'ndan bir görüntüyü sızdırdığı iddialarına yanıt verdi. Galatasaray ise Lale Orta'ya tepki göstererek TFF'den konunun soruşturulmasını istedi.

Spor 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lale Orta, iddialarla ilgili yargıya başvuracağını söyledi.

Galatasaray -Kasımpaşa maçının 80. dakikasında Donk’un sarı kırmızılıların yeni transferi Zaniola’ya arkadan tekme atma ve tendonuna basma girişiminde bulunması futbol camiasını karıştırdı.

Yayıncı kuruluş beIN Sports’daki hakem programı Trio’da Deniz Çoban, Bülent Yıldırım ve Seçim Demirel pozisyonun kırmızı kart olduğunu ancak VAR’ın müdahale etmemesinin doğru olduğunu söyledi. Eskiden Trio’nun yorumcularından olan Merkez Hakem Komitesi Başkanı Lale Orta’ya göre ise hakem Atilla Karaoğlan ve VAR’da bulunan Hakan Ceylan doğru karar verdi.

Ardından gazeteci Haluk Yürekli’den Lale Orta ile ilgili bir iddia geldi. Buna göre Orta, Donk-Zaniolo pozisyonunda Trio yorumcularının hatalı olduğunu söylemesi için baskı yaptı. Bu olmayınca VAR odasına gitti. Burada telefonla çektiği görüntüyü sosyal medyaya verdi. Ayrıca karşılaşmanın internetteki özetine Orta’nın istediği çekim açısı eklendi. Söz konusu iddialara inanmak istemediğini belirten Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve teknik direktör Okan Buruk, açıklama beklediklerini söyledi.

Galatasaray’ın beklediği açıklama Lale Orta’dan geldi. Orta, “Yayıncı kuruluş yorumcularına baskı yapıldığı müsabaka özet görüntülerine pozisyon ekletilmek istendiği, maçlar sırasında VAR Merkezi’ne girildiği belirtilen iddiaların gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur” dedi. Yayıncı kuruluşta MHK Başkanı’nın yaptığı “Kuralına Göre” programında değerlendirmek için beIN Sports’dan Donk-Zaniolo görüntüsünü istediğini belirten Orta şunları söyledi: “Yalan ve asılsız iddiaların sahiplerini ispata davet ediyoruz. Kurulumuzu, hakem camiasını ve yayıncı kuruluşu yıpratma amacıyla yapılan bu asılsız haberlerle ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım.”

Galatasaray: TFF’den soruşturma açmasını bekliyoruz

Lala Orta’nın sabah saatlerinde yaptığı açıklamadan sonra Galatasaray’dan karşı hamle geldi. Sarı kırmızılar, Lale Orta’nın VAR odasındaki görüntüleri dışarıya sızdırdığını, MHK’nın görev tanımı dışına çıkarak hakem yorumcularına baskı yaptığını zımnen kabul ettiği belirtti. Açıklamada “Kendisinin tarafsızlık ilkesini göz ardı ederek, kamuoyundaki algıları dizayn etme misyonunu üstlenmiş olduğu apaçık ortadadır. Lale Orta’dan, hazırlanan özet görüntüyü bizzat kendisi tarafından gönderilen görüntüyle değiştirmesi konusunda açıklama bekliyoruz” denildi. Galatasaray, TFF’den gerekli adımları atmasını ve soruşturmaları yapmasını beklediğini duyurdu. (Galatasaray’ın açıklamasının tamamı linkte)

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.