Ayrılık acısının şifreleri, Miley Cyrus’un şarkısını listelerin tepesine koydu, indirmiyor

Ocak ayında yayınladığı Flowers şarkısı tüm dünyada büyük ilgi çekip hit haline gelen Miley Cyrus'un şarkısının alt metninde başka bir anlam olabilir mi? Sanatçının bir hayranı tarafından geliştirilen komplo teorisi bir hayli ilginç.

Kültür Sanat 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Miley Cyrus’un geçtiğimiz Ocak ayında yayınlanan şarkısı Flowers dünyayı kasıp kavuruyor desek abartmış olmayız. Listelerde yakaladığı başarının yanı sıra sosyal medyada da viral haline gelen Flowers, geniş kitlelerin beğenisini kazanmış durumda. Hayranları şarkı sözlerinde bir alt metin bulunduğunu ve Miley Cyrus’un ayrıldığı eşi Liam Hemsworth ile ilgili olduğu görüşünde.

Miley Cyrus’un Ocak ayında yayınladığı yeni teklisi Flowers, altı hafta boyunca Billboard listelerinde zirvede kalmayı başardı. Her şeyin çok hızlı tüketildiği günümüzde istikrarlı bir biçimde zirvede kalmayı başaran şarkı, sosyal medyada da oldukça popüler. Artık önemli bir başarı ölçütü kabul edilen sosyal medya etkileşimi sayesinde Flowers o kadar geniş kitlelere yayıldı ki şarkıya denk gelmemek neredeyse imkânsız.

Komplo teorileri peşinden geldi

Şarkının yakaladığı başarının ardından muhtemelen Miley Cyrus’tan mutlusu olmasa gerek. Sözleri itibarıyla feminist unsurlar da barındıran şarkının alt metni bambaşka bir şeyler söylüyor olabilir. Bu iddia sanatçının hayranları arasında hızla yayılan bir efsaneye dönüştü.

Müzik dünyası aslında buna benzer komplo teorilerine oldukça aşina. Geçtiğimiz yüzyılın kült şarkısı Hotel California’nın akorlarının tersten çalındığında şeytani bir müzik olduğu iddiası çok eski bir tevatür. Miley Cyrus’un şarkısı hakkındaki dedikoduların odağında şeytan olmasa da sanatçının eski eşi Liam Hemsworth var. 2020 yılında boşanan çiftin hem birliktelikleri hem de ayrılığı sık sık gündem olmayı başarmıştı. Cyrus’un sıkı bir dinleyicisi olan Joshua Molina üzerinden üç yıl geçen bu ayrılığın izini bir dedektif edasıyla sürmüş.

Ayrılığa dair ipucular bu şarkıda

Molina, kendini sevmeye ve bağımsızlığa dem vuran şarkı sözlerinin arka planında çiftin boşanmasıyla alakalı detayların bulunduğu iddiasında.

Joshua Molina’ya göre şarkı, Bruno Mars’ın Liam Hemsworth ve Miley Cyrus tarafından çok sevilen “When I Was Your Man” şarkısının ritmini ve sözlerini tersine çevrilmiş hali. Bruno Mars’ın şarkısında “Sana çiçek almalıydım” sözleri yer alırken Miley Cyrus son hiti Flowers’ta “Kendime çiçek alabilirim” diye karşılık veriyor. Molina’ya göre bu meydan okumanın yanında ilginç bir detay daha var. Flowers şarkısı tam da Liam Hemsworth’un doğum günü olan 13 Ocak’ta yayınlandı.

İki taraftan da yanıt gelmedi

Bu sansasyonel iddia özellikle sosyal medyada hızlı bir şekilde yayılırken ne Cyrus ne de Hemsworth tarafından bir açıklama gelmedi. Öte yandan ortaya atılan iddianın şarkının ününe ün kattığı da bir gerçek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.