Samsunspor adım adım Süper Lig’e göz kırpıyor… Rizespor hata yapmadı

TFF 1. Lig'de Samsunspor zorlu Gençlerbirliği deplasmanında tek golle güldü ve liderliğini sürdürdü. Rizespor da kendi sahasında Altay'ı 3-1 yenmeyi başardı.

Spor 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Gençlerbirliği deplasmanında Samsunspor zor anlar yaşadı ama 3 puanı aldı.

15 Ekim 2022’de Altınordu’ya kaybettiği maçın ardından bir daha bileği bükülmeyen Samsunspor, TFF 1. Lig’i domine ediyor. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu yönetiminde Süper Lig’e çıkma konusunda büyük avantajı olan Samsunspor, zorlu Gençlerbirliği deplasmanına çıktı. Ankara ekibi 15. dakikada Doukara’nın ayağından bir penaltı kaçırdı. 39’uncu dakikada kaleye 30 metre uzaklıkta kazanılan serbest vuruşu kullanan Tanque, kaleci Nurullah’ı avladı ve Samsunspor’u 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda Gençlerbirliği ataklarına karşı koymayı başaran Karadeniz ekibi sahadan galibiyetle ayrıldı ve 54 puanla liderliğini sürdürdü.

Rizespor evinde hata yapmadı

TFF 1 Lig’de günün diğer maçında Rizespor, Altay’ı 3-1 yenerek puanını 46’ya çıkardı. 3. sıraya çıkan Rizespor’un golleri 8’de Ibrahim Olawoyin, 21’de John Mary ve 80’de Benhur Keser’den geldi. Altay’ın tek sayısı 35. dakikada Eric Bjökander’in kafasından geldi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.