Sofia Coppola’nın The Godfather utancı bitmemiş

Ödüllü yönetmen Sofia Coppola, katıldığı bir röportajda verdiği içten cevaplarla dikkat çekti. Coppola kendisine yöneltilen bir soru sonrası hayatında yaşadığı en büyük mahcubiyeti açıkladı.

Kültür Sanat 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yönetmen Sofia Coppola hayatının 'en'lerini açıkladı.

The Godfather serisindeki oyunculuğuyla ilk kez karşımıza çıkan yönetmen Sofia Coppola’dan itiraf geldi. Her ne kadar kült film serisine dair pek çok ayrıntı unutulmazlar arasında yer alsa da Sofia Coppola, ‘The Godfather’ hayranlarından biraz farklı düşünüyor.

The Guardian gazetesindeki ‘Q&A’ (Soru-Cevap) köşesine konuk olan ödüllü yönetmen Sofia Copolla kendisine yöneltilen sorulara format gereği kısa ve içten cevaplar verdi.

‘Hayatının en mutlu anı neydi?’ sorusuna ‘18 yaşımdayken üstü açılır arabamla San Francisco Körfezi Köprüsü’nden geçerken Sister Sledge’in Thinking of You şarkısını dinliyordum” şeklinde yanıt veren Coppola’nın sorulara verdiği diğer cevaplar da oldukça ilginç.

Hatırladığı en eski an sorulduğunda Coppola’nın cevabı, babası Francis Ford Coppola’nın yönettiği ve çekimleri Filipinler’de gerçekleşen ‘Kıyamet’ (Apocalypse Now) filmi oldu.

En sevmediğiniz özelliğiniz nedir sorusuna “kendime karşı sert olma” şeklinde cevap veren Sofia Coppola, bunu çocuklarına aktarmamaya çabaladığını da sözlerine ekledi. Karşı tarafta en beğenmediği şeyin “samimiyetsizlik” olduğunu ifade eden ünlü yönetmen, yaşlılığa dair en çok duyduğu endişenin ise arkadaşlarını kaybetmek olduğunu belirtti.

O dergi kapağını unutamıyor

Kendisine yöneltilen sorulara samimi bir biçimde cevap veren Coppola, en mahcup olduğu ânı da itiraf etti. Babası Francis Ford Coppola’nın imzasını taşıyan sinema başyapıtı ‘The Godfather’ serisinin üçüncü filminde Michael Corleone’nin kızı Mary rolüyle karşımıza çıkan Sofia Coppola yapımdaki performansıyla büyük eleştirilere maruz kalmıştı.

Eleştirmenler tarafından amatörce bulunan oyunculuk performansı, Sofia Coppola’yı epey yıpratmışa benziyor. Kendisini en mahcup hissettiği olay sorulduğunda Coppola, The Godfather 3 sonrası çıkan bir dergi kapağını adres gösterdi. Derginin kapağında “The Godfather’ı mahvetti mi?” başlığının yer aldığını ifade eden Sofia Coppola, o an kendisini çok mahcup hissettiğini itiraf etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.