Uğur Mumcu cinayeti dizi oluyor

1993 yılında evinin önünde uğradığı suikast sonucunu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun cinayeti dizi oluyor. Suikast ve sonrasında yaşananlara odaklanan diziye dair ilk açıklamalar gazeteci ve müzisyen Sina Koloğlu'ndan geldi.

Kültür Sanat 19 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Uğur Mumcu cinayetini anlatan dizi için hazırlıklar devam ediyor.

24 Ocak 1993’te Ankara’daki evi önünde katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nu faili meçhul cinayeti dizi oluyor. Gazeteci ve müzisyen Sina Koloğlu haberi, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu.

Arabasına konan bombanın infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden gazeteci Uğur Mumcu’nun yönelik suikastı anlatacak dizi büyük bir bütçeye sahip. Sosyal medya hesabından diziye dair açıklama yapan Sina Koloğlu dizinin yapımcılığını BKM’nin üstleneceği yönündeki iddiayı da sözlerine ekledi.

Konu hakkında açıklamalarına devam eden Sina Koloğlu “Türkiye’nin ünlü gazetecisinin eşi Güldal Mumcu, ailesi ve yakın çevresinin Uğur Mumcu’nun katilini arama hikâyesi. Çok büyük bir araştırma yapılmış. Mumcu’nun yaşamına dair tüm ayrıntılar, hakkında yazılanlar, mahalle arkadaşları ile konuşmalar vs. hepsi yapılmış. Şahsen geldiği aşama açısından diyorum; bu dizi hayata geçecek gibi görünüyor” dedi.

“Yönetmeni belli”

Araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülmesi ve sonrasında gelişen olaylara odaklanan yapımın başta bir film olarak planlandığını fakat sonrasında dizi fikrinin öne çıktığını belirten Sina Koloğlu yapılan görüşmelere dair de açıklamalarda bulundu. Sosyal medya paylaşımında dizinin yönetmeninin de belli olduğunu söyleyen Koloğlu, televizyon kanalları ve dijital platformlarla da görüşüldüğünü açıklamalarına ekledi.

Yapımın büyük bir bütçesi bulunduğunu belirten Sina Koloğlu, projenin tarihçesinin epey eskiye dayandığını da ifade etti. İtalya’nın eski başbakanı Aldo Moro’nun öldürülmesine yönelik filmi hatırlatan Sina Koloğlu, Türkiye’den de böyle bir girişimin başlatılması karşısında duyduğu memnuyeti paylaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.