El Clasico’da Xavi farkı… Lig bitti gibi

Barcelona, El Clasico'da en yakın rakibi Real Madrid'i maçın uzatma dakikalarında bulduğu golle 2-1 yenerek bitime 12 hafta kala puan farkını 12'ye çıkardı. Barcelona Teknik Direktörü Xavi, Real Madrid ile oynadığı tüm maçları kazandı.

Spor 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Barcelona ilk yarının sonunda beraberliği, maçın son dakikalarında galibiyeti yakaladı.

Real Madrid geçen sezon hem ligi domine etti hem de Şampiyonlar Ligi’ni kazandı. En büyük rakibi Barcelona ise kötü gidişin ardından Teknik Direktör değişikliğine gitti ve takımın başına eski efsane oyuncusu Xavi geldi. Bu hamle İspanya’da dengeleri değiştirdi. Xavi yönetiminde Real Madrid’e değil galibiyet beraberlik fırsatı bile tanımayan Barcelona, Nou Kamp’ta rakibini konuk etti.

Karşılaşmaya Real Madrid hızlı başladı. 9. dakikada Brezilyalı Vinicius Junior’un getirdiği top Barcelona savunmacısı Araujo’ya çarptı ve ağlara gitti. Barcelona’nın ataklarına tek başına karşı koymaya çalışan kaleci Courtois 45. dakikada Sergi Roberto’ya engel olamadı ve karşılaşmaya denge geldi.

İkinci yarı heyecan fırtınası şeklinde geçti. Madrid ekibinin 81. dakikada Asensio ile bulduğu gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi. Karşılaşma böyle bitecek denirken 90+2’de sahneye çıkan Kessie, Barcelona’yı galibiyete taşıyan golü attı. Karşılaşmada başka gol olmadı. Bu sonuçla birlikte lider Barcelona rakibiyle arasındaki puan farkını 12’ye çıkardı. Katalan takımının 68, Real Madrid’in ise 56 puanı bulunuyor.

Xavi, Barcelona ile La Liga şampiyonluğuna gidiyor.

Xavi’nin yüzü Real Madrid’e karşı hep gülüyor

Ligin ilk yarısındaki maçı da Barcelona, deplasmanda 1-0 kazanmıştı. Geçen sezonun ikinci yarısında Xavi yönetimindeki Barcelona Real Madrid’i 4-0’la devirmişti. 2-1’yik skorla Xavi, ligde Real Madrid’e karşı 3 maçı üst üste kazanmış oldu. Bunu yapan son teknik direktör Pep Guardiola’ydı. Ayrıca Barcelona, bu sezon Real Madrid’i 3-1 yenerek Süper Kupa’yı kazandı. Kral Kupası yarı finalinde de rakibini deplasmanda 1-0’la geçti. bu maçın rövanşı hafta içinde oynanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.