Fenerbahçe maçı kazandı ama derbi öncesi Jesus’u kaybetti

Fenerbahçe, Alanyaspor karşısında 3-1 kazanarak lider Galatasaray ile puan farkını düşürdü. Maça hakem kararları damga vururken kırmızı kart gören Jesus, Beşiktaş derbisinde sahada olmayacak. Valencia, 29. golüne ulaştı ve Fenerbahçe tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcusu oldu.

Spor 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Enner Valencia attığı iki golle takımına galibiyeti getirdi.

Lider Galatasaray’ın Konya’da 3 puan bırakması, Fenerbahçe’nin Alanyaspor maçı daha kritik hale geldi. Sarı lacivertliler karşılaşmaya adeta 1-0 yenik başladı. 4. dakikada sol kanattan Cavaleiro’nun ortasına, Koulouris dokundu, Top ağlara giderken hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Devreye VAR girdi ve Yunan oyuncunun golü geçerli sayıldı.

Hakem Mete Kalkavan’a nem Alanyaspor hem Fenerbahçe tepki gösterdi.

Alanyasporlular kırmızı kart istedi

Fenerbahçe’nin devre arasında transfer ettiği sol bek Ostorwolde 17.dakikada sakatlandı. Onun yerine oyuna giren Bright Samuel Osayi, Alanyasporlu Yusuf’un bileğine bastı. Alanyaspor kulübesi ise pozisyonun kırmızı kart olması gerektiği gerekçesiyle itiraz etti. Hakem Mete Kalkavan, sarı kart gösterdi.

Gol ofsayta gerekçesiyle iptal edildi, isyan çıktı

35.dakikada İrfan Can Kahveci’nin ortasında Rossi kafayla topu ağlara gönderdi. VAR hakemi Hakan Ceylan’ın müdahalesiyle gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Ancak VAR’dan ekrana getirdiği görüntüde netlik olmaması tartışma yarattı. Hatta Fenerbahçe devre arasında VAR kararına tepki gösteren “Sisteminize yazıklar olsun” başlıklı bir açıklama yaptı. İlk yarıda oyun birçok kez dururken ilk 45 dakikanın sonuna 10 dakika ekledi.

İkinci yarıda Ersun Yanal yönetimindeki Alanyaspor iyice geriye çekildi. 63. dakikada Osayi Samuel ceza sahası içinde Rassoul ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Mete Kalkavan’ın verdiği penaltıyı Enner Valencia gole çevirdi.

Kırmızı kart gören Jesus Beşiktaş derbisinde sahada olamayacak.

Jesus kırmızı kart gördü

Bu dakikadan sonra sahada gerilim arttı. Ferdi Kadıoğlu’nun ceza alanı dışında yerde kaldığı pozisyona hakem Mete Kalkavan’ın devam demesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’u sinirlendirdi. Bir dakika sonra Alanyaspor oyuncusu Candeias’ın Ferdi Kadıoğlu’na tepki gösterdiği pozisyonda Jesus adeta çıldırdı. Hakem Mete Kalkavan, kırmızı kartını Jesus’a gösterdi. Böylece 15 gün sonra oynanacak Fenerbahçe – Beşiktaş maçında Jesus sahada olmayacak.

Fenerbahçe oyunun son bölümünde baskısını arttırdı. 80. dakikada müsait bir pozisyonu kaçıran Valencia 82’de ceza alanı içide yerde kaldı. Mete Kalkavan’ın korner verdiği pozisyonda VAR devreye girdi. Fenerbahçe penaltı kazanırken gol krallığında birinci sırada bulunan Valencia, hem takımın hem kendisinin ikinci golünü attı. Ekvadorlu futbolcu böylece Süper Lig’deki 23. golünü attı. 90+2’de Emre Mor, orta alanda aldığı topu sürüp ceza sahası dışından harika bir şut çıkardı. Top doksana giderken maçın skoru ortaya çıktı: 1-3. Bu skorla Alanyaspor 28 puanda kalırken, Fenerbahçe puanını 54’e yükseltti.

Enner Valencia bir sezonda Fenerbahçe için en çok gol atan oyuncu oldu.

Valencia Fenerbahçe’nin tarihine geçti

Valencia, bu sezon resmi müsabakalarda 29. golüne ulaştı ve Fenerbahçe tarihinde bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu. Brezilyalı yıldız, 2010-11 sezonunda 28 golle bu unvanın sahibiydi.

Deus: Milli maç arasını değerlendireceğiz

Maçı, Jesus’un kırmızı kart görmesi nedeniyle yardımcısı Joao de Deus değerlendirdi. Deus, Sevilla maçının üstünden 78 saat sonra bu karşılaşmaya çıktıklarını belirterek oyuncularını kutladı. “Biz mağlup durumdayken top toplayıcı çocuklar topu oyuna yavaş soktu. Bu gibi durumlar oldu ama bu durumlar bizi daha güçlü ve birlik yapıyor. Buradan da haklı bir galibiyetle ayrılıyoruz” dedi. Deus, Beşiktaş derbisi için milli maç arasını en iyi şekilde değerlendireceklerini vurguladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.