Hurmaya Ramazan üstüne deprem zammı: Kilosu 300 lira

İskenderun Limanı'ndaki yangın nedeniyle sevkiyatın aksaması nedeniyle Eminönü'nde 1 ay önce kilosu 250 lira olan hurma 300 liraya çıktı. Bununla birlikte esnaf fiyat artışları sonrası Ramazan alışverişine eskisi kadar ilgi olmamasından yakınıyor.

Ekonomi 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala Eminönü’nde alışveriş hareketliliği başladı. Esnaf, iftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurmanın İskenderun Limanı’ndaki yangın nedeniyle pazara geç geldiğini ve fiyatının yükseldiğini belirtirken, deprem nedeniyle çarşıdaki yoğunluğun beklenenden az olduğunu söyledi.

Esnaf İbrahim Özbey, “Antep fıstığı zarar gördü. Gaziantep’in de depremden etkilenmesinden kaynaklı şu an fıstık bulamıyoruz. Malatya da depremden etkilendiği için kayısının kilosu 230 lira oldu. Kudüs hurması şu an 160 lira. İskenderun Limanı’nda çıkan yangının ardından hurma bulamıyoruz” dedi.

Emin İbrahim, “Ramazan için hurma tercih ediliyor. Kayısı, yaban mersini de tercih ediliyor. Kudüs hurması 160 lira, Medine hurması 220 lira. Ucuz da var pahalı da var. Depremden dolayı turistler de gelmiyor” dedi.

Yoğunluğun ramazana göre iyi olduğunu belirten Ahmet Kaplan, “Hurmaların durumuna göre değişiyor. En uygunu 120’den başlıyor, 300 liraya kadar çıkıyor. 1 ay önce 250 lira olan hurma şu an 300 lira. Yoğunluk ramazana göre iyi, dün de kalabalıktı. Yağmurdan dolayı biraz yoğun değil” dedi.

Ramazan alışverişine gelen Yüksel Güler, “Normali sorarsanız fiyatlar uçmuş. Biraz peynir, eski kaşar aldım. Alabilirsem pastırma alacağım. Peynir ve eski kaşarı kalıp halinde aldım biri 200 lira biri 135 lira. Ortalıktaki fiyatlara göre normal. Bu tarafta fiyatlar daha uygun. Bir simide 7,5 lira veriyorsam bu fiyatlar normal” diye konuştu.

Yaşar Kaş, “Hurma fiyatları 180 ile 240 arasında, en az bir kilo almam gerekirse pahalı” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.