İstanbul’da 3 bin kişilik kış koşusu

Şubat ayında yapılması planlanan ancak Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenen uluslararası yol koşusu Winter Run İstanbul'da 3000'e yakın kişi koştu.

Spor 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Winter Run'dan elde edilen gelir depremzedeler için Kızılay'a bağışlandı.

San Francisco, Londra, Chicago, Oslo, Bergen, Stockholm, Prag, Minneapolis, Phoenix gibi kentlerde koşulan Winter Run (kış koşusu) ilk kez İstanbul’da yapıldı. Amacı insanları outdoor aktivitelere teşvik ederek kış aylarında hareketlenmeyi arttırmak olan organizasyona yaklaşık 3000 kişi katıldı.

Winter Run İstanbul normalde şubat ayında yapılacaktı. Ancak Kahramanmaraş depremleri nedeniyle koşu için 19 Mart tarihi belirlendi. 18 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu, Şaşkınbakkal’dan yarışa başladı. Bostancı, Bağdat Caddesi, Göztepe Parkı’nı kat edip başlama noktası olan Şaşkınbakkal’daki finişe ulaştı.

Türkiye’de ilk kez uluslararası yol koşusu yapıldı.

Erkeklerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor’dan Abdullah Tuğluk 30.48’lik dereceyle birinci oldu. Yarışı İbrahim Erata ikinci, Mestan Turhan üçüncü olarak tamamladı. Erkekler birincisi Abdullah Tuğluk, “Benim antrenman yarışımdı. Mayıs ayında İspanya’da gerçekleşecek 3 bin metre engel yarışı için Erzurum’da kampa gireceğim. Orada olimpiyat barajını geçmeyi deneyeceğim” dedi.
Kadınlarda ise Batman Petrolspor sporcusu Damla Çelik 36.26’lık dereceyle birinciliği elde etti. Dilan Atak ikinciliği, Meryem Kılınç Gündoğdu ise üçüncülüğü kazandı.

Sporcular yağış altında koşmak zorunda kaldı.

Depremzedeler için sınırsız kontenjan

Winter Run’da diğer yarışlardan farklı olarak İstanbul için sınırsız ek kontenjan açıldı ve bunun geliri deprem bölgelerinde kullanılmak üzere Kızılay’a bağışlandı. Ayrıca yarışa katılan her koşucu adına depremden etkilenen bir çocuğua kitap gönderildi. Kadınlar birincisi olan 800 metre yarışlarında Türkiye Milli takım forması giyen Damla Çelik “Bu yarışa katılmamın sebebi depremzedelere ve yaşanan sel felaketinden zarar gören insanlara yardım etmek” diye konuştu.

Sporcular, Bağdat Caddesi, Göztepe Parkı’nı kat edip başlangıç noktası Şaşkınbakkal’a ulaşarak yarışı tamamladı.

Batuhan Buğra Eruygun: İsim hakkını aldık

Etkinliği düzenleyen milli atlet Batuhan Buğra Eruygun, boş geçen kış sezonunu kendilerini denemek isteyen yarışçılar için bu yarışı düzenlediklerini söyledi. Eruygun şöyle konuştu: “Biz bunu her sene yapmak isteriz. İsim hakkını da biz aldık. Yurt dışında da bunu yapmak için artık bizden izin alacaklar aslında. Patenti de bizde artık. Bu organizasyonu başka şehirlerde de yapmak istiyoruz. Bir dahaki sene bunu kara denk getirmeye çalışacağız.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler