Rıza Çalımbay’ın rekor maçında gülen Sivasspor

Rıza Çalımbay'ın Süper Lig tarihinde en çok maça çıkan teknik direktör olduğu maçta Sivasspor, Ankaragücü'nü 2-0 ile geçti.

Spor 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Sivasspor, Avrupa'ya veda ettikten sonra Süper Lig'e 3 puanla döndü.

Türk futbolunun en büyük emekçilerinden biri Rıza Çalımbay’dır. Futbolculuk döneminde sadece Beşiktaş için ter döken Çalımbay, teknik direktörlük kariyerinde de istikrarı ile dikkat çekti. Sivasspor’la üç sezonunu geçiren Çalımbay 622. maçına Ankaragücü karşısında çıktı. 621 maçında sahada olan eski takım arkadaşı Samet Aybaba’yı geride bırakan Rıza Çalımbay, Süper Lig tarihinde en çok maça çıkan teknik direktör oldu.

Rıza Çalımbay, Sivasspor – Ankaragücü maçıyla tarihe geçti.

Avrupa’da Konferans Ligi’nden elendikten sonra tüm dikkatini lige çeviren Sivasspor, Ankaragücü karşısında üstün bir oyun sergiledi. 23. dakikada Saizın ortasına Isaac Cofie güzel bir kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. İkinci yarıda da üstünlüğü sürdüren ev sahibi takımın 77’de kazandığı penaltı Saiz, panenka vuruşuyla ağlara gönderdi.

Maçı 2-0 kazanan Sivasspor, 2 haftalık mağlubiyet serisini bitirdi ve 27 puanla 12. sıraya yükseldi. Ankaragücü ise 25 puanda kaldı ve 15. sıraya düştü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.