Süper Lig klasiği: Aynı günde Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş TFF ve MHK’yi suçladı

Süper Lig'in ilk 3 sırasında bulunan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, zirve yarışı yapan takımların klasiği olan açıklama yarışına girdi. Kulüpler, TFF ve MHK'nin ligi dizayn etmek istediğini ileri sürdü.

Spor 20 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'tan VAR ve hakemler ile ilgili açıklamalar geldi.

Lider Galatasaray’ın Konya deplasmanında 3 puan bırakması, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin haftayı galibiyetlerle kapaması Süper Lig’deki zirve yarışında safları sıklaştırdı. Maçlarda hakem VAR’la ilgili yoruma açık pozisyonların yaşanması her yıl olduğu gibi kulüplerden açıklamaları da beraberinde getirdi.

Burak Kızılhan, maçtan sonra açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe: Kötü emellerinde boğulacaksınız inşallah

Alanyaspor’u deplasmanda 3-1 yenen Fenerbahçe, 35. dakikada ofsayt nedeniyle sayılmayan Rossi’nin golünden sonra bir Twitter‘dan açıklama yayınladı. Maçtan sonra basın mensuplarının karşısına geçen Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Çağlan Kızılhan, “Bu sisteme yazıklar olsun. Adana Demirspor maçında da benzer bir şekilde haklı bir pozisyona itiraz eden hocamıza kırmızı kart gösterilmişti. Bu akşam da aynı senaryoyu hep beraber gördük. Fenerbahçe’yi yıllardır sistem dışında tutmak isteyen yapıya, yapılara sesleniyorum. Kötü emellerinizde boğulacaksınız inşallah” dedi. Kızılhan, önümüzdeki haftalarda daha detaylı bir açıklama yapacaklarını söyledi. (Kızılhan’ın açıklamaların tamamı linkte)

Galatasaray: Ligi dizayn etmek isteyenlere…

Galatasaray, Burak Çağlan Kızılhan’ın sözlerinden sonra yazılı bir açıklama yaptı. “Lafta VAR. Ortada YOK” başlığıyla yapılan açıklamada, Konyaspor- Galatasaray ve Alanyaspor -Fenerbahçe maçındaki bazı pozisyonlar karşılaştırıldı. Açıklamada şöyle denildi: “Rakibimizin sosyal medya hesaplarından, ilk olarak devre arasında yapılan pişkince paylaşıma; ardından maç bittiğinde yüzleri kızarmadan tehdit diliyle yapılmış son paylaşıma söyleyeceğimiz tek bir söz var: Yavuz hırsız ev sahibini bastırır! Ligi kendileri için dizayn etmek isteyenlere cevabımızı sahada vereceğiz!”
Galatasaray Kulübü, 21 Mart saat 15.00’te Nef Stadyumu’nda bir basın açıklamasının yapılacağını açıkladı.

Emre Kocadağ, Galatasaraylı Muslera ile pozisyonun VAR kayıtlarının açıklanmasını istedi.

Beşiktaş: Muslera’nın VAR kayıtlarını açıklayın

Şampiyonlukta Fenerbahçe ve Galatasaray kadar iddialı olmayan Beşiktaş’tan sabah saatlerinde TFF ve MHK hakkında açıklamalar geldi. Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada Konyaspor-Galatasaray maçında Fernando Muslera ve İbrahim Sehic arasında yaşanan pozisyon hakkında konuştu. Kocadağ “Pozisyonun üzerinden 24 saat geçti ses yok. Muslera ve Sehic’in pozisyonu hakemin gözünün önünde oldu. Bu pozisyonun VAR kayıtlarının yayınlanmasını istiyoruz. Aslında bunu kamu vicdanı istiyor. Hakem ne demiş, VAR ve AVAR ne yapmış bilmek hakkımız” dedi.

Ligin ilk yarısında da ortalık karışmıştı

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe liderken Galatasaray – Alanyaspor maçından sonra sarı kırmızılılar adeta isyan etmişti. Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, TFF içinde bir yapıyı suçlayarak “Ligi bitirmeyeceklerini” söylemişti. Galatasaray’ın Sivas’ta 2-1 kazandığı maçın ardından ev sahibi takımının golünün ofsayt nedeniyle iptal edilmesi başka bir tartışma yaratmıştı. Fenerbahçe isyan ederken karşılaşmanın VAR kayıtları TFF tarafından yayınlandı. VAR’da bulunan Özgüç Türkalp hakemliği bıraktı.
Fenerbahçe, 1-1 berabere biten Adana Demirspor karşılaşmasından sonra penaltılarının verilmediği gerekçesiyle hakem Ali Palabıyık’a büyük tepki gösterdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.