MHK Başkanı Orta: Bir pozisyonun detaylı gösterilmesini istedim

MHK Başkanı Lale Orta, yayıncı kuruluşu yorumcularına baskı yaptığına ilişkin konuştu: Bir pozisyonun eklenmesini istemek nasıl bir manipülasyon olabilir? Bir pozisyonun daha detaylı gösterilmesini istedim.

Spor 21 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Lale Orta, iddialarla ilgili yargıya başvuracağını söyledi.

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta son dönemde merkezinde olduğu tartışmalara ilişkin soruları yanıtlarken, Galatasaray-Kasımpaşa maçındaki tartışmalı pozisyonla başlayan krizi anlattı.

Yayıncı kuruluş yorumcularına baskı yaptığı iddialarını yalanlayan Orta, sözkonusu Donk-Zaniolo pozisyonuna ilişkin olarak, “Başka bir açıdan görüntü fark edince, bunun kamuoyu ile paylaşılmasını ve herkes tarafından gerçeğin bilinmesini istedim. Hiçbir kulübe manipülasyonum olamaz” dedi.

İddiaya göre Orta, kanalı arayarak yöneticileri uyarmış ve beIN Trio programındaki yorumculara müdahale ederek yorumun düzeltilmesini istediği, aksi halde kanala gelerek ‘Kuralına Göre’ programında bizzat açıklama yapacağını söylemişti.

MHK Başkanı Orta, Trio’ya kızdı, VAR kaydı sızdı! Galatasaray açıklama bekliyor

Orta “Öncelikle ben kamuoyunu bu kadar meşgul ettiğim için özür diliyorum. Gündemin en önüne oturmak hiç istemedim. Biz adaleti, şeffaflığı getirmek istiyoruz. Bu şekilde yönetmek istiyoruz. Kafalarda soru işareti bırakmak istemiyoruz. Hiçbir şekilde, hiç kimseye ben kimseye baskı yapmadım. Yapımda yok bu zaten. İletişimden yanayım, neden böyle bir konu ortaya çıktı bilmiyorum. Baskı ile sorun çözüleceğine inanmıyorum. Donk pozisyonundaki mesele sarı kart kırmızı kart meselesi değildi. Kramponun tendona bastığı için kırmızı kart olması gerektiği söylendi” açıklamasını yaparken şunu söyledi: “Bir pozisyonun eklenmesini istemek nasıl bir manipülasyon olabilir? Bir pozisyonun daha detaylı gösterilmesini istedim. Sarı kart, kırmızı kart tartışması yapmak değildi amacım. Uzak bir görüntüden kırmızı kart olması gerektiği yorumlanıyordu. Başka bir açıdan görüntü fark edince, bunun kamuoyu ile paylaşılmasını ve herkes tarafından gerçeğin bilinmesini istedim. Hiçbir kulübe manipülasyonum olamaz. Eğer bir sorun varsa, orada olan gibi eksik bir pozisyon varsa, farklı bir açı varsa bundan sonra da devam edecektir.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.